Semester i Stugan

Vi har det så skönt här uppe i Stugan ska ni veta. Jättefint väder, god mat och en Malte som tycker att livet leker.

Med oss hade vi plaskpoolen som vi fick från Dina i våras och den har använts flitigt ända sedan vi kom. Malte har tyckt att det är så roligt att bada att han till och med lyckades ta sig ner i poolen utan att jag hann stoppa honom. Med kläderna på så klart!

Det är inte bara lillkillen som har badat. Jag, badkrukan herself, har doppat mig varje dag sedan i onsdags. Lite drygt tjugo grader kan jag tydligen stå ut med, who knew?! 22 grader var det vår första dag och då nöjde sig inte Malte med att sitta i mormors famn medan vi andra badade utan han fick också följa ner i sjön. Lite skeptisk till en början men älskade det när han vant sug vid vattentemperaturen.

Efter önskemål från mig tog mamma fram kammen och saxen och gav sig på Maltes långa hår. Det var nog lika bra för vi vill ju undvika ännu en Alex-klippning à la Backstreet Boys. När lockarna fallit till marken satt en helt ny pojke i frisörstolen. Jag kände knappt igen honom och blir fortfarande lika paff när jag ser honom. Han blev sex månader äldre! Jättefin!

Idag ska det grillas, vi väntar bara på att den gassande solen ska lugna ner sig några grader. Maltes solhatt hade vi aldrig klarat oss utan!

Vi har det verkligen fantastiskt skönt här uppe, men ett litet dystert moln finns på himlen. Min älskade lilla Silje har ju som bekant varit på semester här uppe i skogen sedan i maj. För två veckor sedan förvånade hon oss alla när hon bara spårlöst försvann, och hon har ännu inte dykt upp. Det kan ju vara ganska vanligt att katter drar iväg på äventyr så här men Silje har aldrig gjort det tidigare så vi undrar så klart om det har hänt henne något. Mina föräldrar har ropat efter henne i hela skogen och dessutom satt upp en lapp om henne nere på ICA. Ingen Silje tyvärr.

5 thoughts on “Semester i Stugan

  1. Fin han blev! Och jag är imponerad över att du badat. Det har inte ens jag och jag brukar inte titulera mig badkruka.

  2. Han blev jättefin i håret!!

    Föresten så går det att redigera spellistor i den nya mjukvaran till iphone! Tror det var så du menade iaf. Kolla om du kan.

  3. Det ska jag kolla! Jag vill ju har ordning och reda på min iphone liksom!

  4. Jag imponerar på mig själv ska jag säga! Tre gånger blev det i sjön!

  5. Silje hon har nog gått iväg så att HAN kan finna sig själv..
    + att jag önskar jag hade läst din blogg innan jag läste din mammas… :-/ *ler*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *