Siggesta Gård och svamprisotto

Jag är inte den som tackar nej till utflykter. Jag älskar dem då de innebär att vi måste ta oss utanför lägenheten, något som inte händer om bekvämligheten får ta överhanden. Sofia och Johnny tyckte att vi skulle följa med på utflykt till Siggesta Gård idag, mycket bra.

Det var kallt idag. Så fort solen gick i moln så började vi frysa. En tur bland djuren fick det ändå blir, inte för att Malte och Emelie brydde sig nämnvärt. Då var stängsel och trappor desto mer spännande. Den fräsiga minigolfbanan var ganska kul, där har jag till och med golfat en gång för flera år sedan, men den var ganska svårt för den annars ganska stadiga Malte att balansera i de ojämna backarna. Det blev en hel del fall och snubbel över alla stenar!

Efter att vi gått omkring och frusit en bra tag tyckte vi att det var dags att sätta oss för att äta. Solen gick lägligt nog i moln lagom till att vi parkerade oss i stolarna. Det blev med andra ord kallt. Vi ångrade inte bara att vi hade valt att sitta utomhus, vi ångrade också att vi hade valt att äta i Orangeriet. Så otroligt tråkig mat. Sofia upptäckte dessutom att det låg en död fluga i hennes räksmörgås, detta när nästan hela mackan låg i hennes mage. Gratis kaffe efter maten fick vi som kompensation, och två klubbor, man kanske ska vara nöjd då…

Efter en kall men väldigt trevlig förmiddag åkte vi en sväng förbi Sickla och sen hem. Jag kände att det var tjockt i halsen och huvudet var tungt. Förkylning på gång månne? Jag hoppas inte för det vore ju en typisk timing på det!

J har lämnat mig för kvällen för att gå på en återföreningsfest med gymnasiet, en så kallad reunion, men jag och Malte är inte ensamma för det. Lillasyster Vickan är nämligen här med resväskan redo för att flyga till Cypern. Vi har ätit mozzarellafylld kyckling med svamprisotto och nu blir det TV-häng och lite choklad. Jag ska vila min stackars kropp i hopp om att inget dåligt bryter ut… Håll tummarna!

3 svar på ”Siggesta Gård och svamprisotto

  1. Du kan ju inte gå och bli sjuk nu när du ska ut och flyga!! Trist att Siggesta inte levererade på topp, vi hade tänkt åka dit imorgon, men jag vill inte ha någon fluga i maten!

  2. Det var inget fel på Siggesta, bara på det kalla vädret. Hoppa över räkmackan bara och sälj in djuren i förväg så blir det kanon!

  3. Pingback: Nationaldag på Siggesta Gård | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *