Sista dagen före hemgång

Den här måndagen var inte vilken måndag som helst utan är sådan där man äter grönsaker och bläckfisk. Inga mjölkprodukter, inget kött, bara grönt. Vi hade stått hela morgonen och förberett genom att skölja allt som skulle ätas. Mer än så behövde man inte förbereda då man inte ens behövde skära upp allt utan man lade helt enkelt upp hela tomater, bröd och koriander osv i högar på bordet. Väldigt bekvämt men lite konstigt att äta.

Hela närmsta släkten från Limassol kom för att festa på det gröna. Men först skulle det flygas drake. Det är tydligen tradition. Pappa och min kusin Efi tog detta på största allvar och började knåpa ihop drakarna. Barnasinnet hos min pappa tog inte lång tid på sig innan det tittade fram. Och se så glad han var!

Efter drakflygningen var det dags för mat. Jag trodde att det skulle bli helt omöjligt att känna mig mätt men det gick till slut, trots att jag hoppade över att ens smaka på den grillade bläckfisken. Jag tappade nämligen helt sugen på att smaka på den när mamma stod och rensade den över diskhon. Äckligt! Det tyckte min mamma också som kände sig tvungen att ta en cigarett efteråt för att få bort äckelkänslorna.

Under hela vistelsen här har det i stort sett varje dag bjudits på sol på förmiddagen och sen regn på eftermiddagen. Idag slapp vi regnet och det var ju tur. Däremot tittade inte solen fram många minuter. Det var ingen katastrof, jag har redan lyckats bli röd i hela ansiktet! Over all var det en trevlig dag men jag är helt slut nu på kvällen.

Imorgon är det dags att åka hem. Borta bra men hemma bäst som det heter och det är väl så det känns. Skönt att komma hem till mitt liksom. Men det var skönt att få en paus från rutinerna hemma, och mysigt att hänga med bara mamma och pappa ett tag också förstås. Det blir ju faktsikt sista gången. I fortsättningen kommer det ju vara barn med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *