Sjukstuga

Här händer inte mycket. All energi går nämligen åt till att ta hand om lille Malte som är sjuk. Jag vet inte riktigt var det kommer ifrån men jag är rätt säker på att det inte är tänderna i alla fall. Skulle febern hålla i sig så här länge då? Under dagen igår så var det alvedon som höll honom i schack, men när de slutade verka klättrade termometern upp till dryga fyrtio grader. Att sova gjorde han inte heller speciellt mycket utan det blev en timme på morgonen och en på eftermiddagen.

På kvällen hade vi middagsgäster i form av Js familj som kom hit och då verkade febern lugna ner sig lite. Malte var varm och lite kinkig men det var inte så farligt. Efter att middagen och chokladen hade ätits upp och alla hade gått hem till sitt spydde Malte riktigt ordentligt. Innan vi hade gått och lagt oss hade han hunnit spy tre gånger och jag kunde inte låta bli att börja googla. På ett par ställen fann jag informationen att man akut skulle åka in om barnet hade feber och spydde mycket. Men hur mycket är mycket?

Jag ringde Vårdguiden, älskade Vårdguiden, som ifrågasatte informationen direkt och sa att det är mycket vanligt av att barn spyr när de har feber. Kroppen orkar helt enkelt inte att ta hand om maten. Jag hoppas att det stämmer och att det inte är något magvirus han har åkt på för såna har vi fått nog av för den här våren.

Efter en natt med en liten Malte som sov oerhört oroligt vaknade vi upp med en betydligt lägre temperatur. 38,0 visade tempen och det får jag vara nöjd med just nu. Jag passade på att få i honom lite välling när han var pigg och hoppas nu på att vi slipper spyan idag.

Imorse åkte mina föräldrar upp till Stugan så idag är vi själva i lägenheten då J är på jobbet. Vi kommer inte göra mycket, all energi kommer att läggas på att Malte ska vila. Och jag själv då natten var ganska tuff. Jag ska börja packa lite smått också för imorgon åker vi också upp till Stugan. Det ser jag fram emot!

3 thoughts on “Sjukstuga

  1. Låter konstigt men jag hoppas nästan på det. Då finns det åtminstone ett slutdatum!

  2. Snutt! Man ser på ögonen att han är dålig. Är han bättre nu då?
    Jag tror inte heller på att tänderna skulle ge så hög feber och så många dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *