Skånegläntan

Vi har haft ännu en dag i Skånegläntan och även denna gång blev jag helnöjd med parken. Jag syftar då främst på det fantastiska staketet som omgärdar allt det roliga och som ger oss mammor lite andrum. Det är så himla skönt att veta att de små liven inte kan dra hur som helst. Malte vägrade dock inse att det inte gick att komma ut så han försökte vid ett flertal tillfällen att baklänges krypa ut mellan staketplankorna. Utan framgång kan tilläggas.

Den här gången lekte vi med Sofia, Emelie och lilla Nathalie. Eller lilla och lilla. En tvåmånaders som redan drar stl 68 i kläder är inte längre så himla liten.

Lekdagen började bra då vi mötte upp en Sofia på Götgatan hållandes en varsin latte till oss mammor. Jag har ju inte riktigt levt upp till latteepitetet så det var trevligt att få låtsas en stund.

Efter att de små hade fått leka av sig i parken fick de äta lite, sedan blev de placerade i varsin vagn och vi började promenera ner mot Hammarby Sjöstad för att hitta ett ställe att äta lunch. Intentionen med promenaden var att få det små att somna så att vi mammor skulle få äta i lugn och ro. Malte hakade på den idén direkt och somnade inom ett par minuter.

Vi stannade till och åt och fikade på Spoon nere vid vattnet. Jag gillar det caféet då det, förutom att ha ett ganska lagomt sortiment, ligger så trevligt till och att man kan spana in alla människor (många barnvagnsskjutandet mammor är det) som promenerar förbi.

Jag är imponerad av Sofia och hennes ork då hon har två små barn att ta hand om. Det skiljer knappt fjorton månader mellan flickorna så det är fullt ös hela tiden. Än så länge är lilla Nathalie en mestadels sovande varelse så just nu är det lugnare än vad det kommer att bli så småningom om! Sofia är ändå lugn som en filbunke och tar det hela med ro.

Fördelarna med att ha barn så tätt är många, se bara på mig och min lillasyster som har haft mycket roligt tillsammans, men när det är dags att ge lillskruttan mat tycker till och med Sofia att det börjar bli lite jobbigt. Emelie vill ju också vara med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *