Snabbtur till Stugan.

Vi är tillbaka i Tyresö efter att ha varit en snabbis i Hälsingland för att hämta hem Malte. Han fyller hela fyra år på tisdag, det ska firas här hemma på altanen. Det här med att fylla år mitt i sommaren och semestertider är ganska sugigt, därför han vi bestämt att vi fortsättningsvis firar hans födelsedag med att göra något speciellt, någon annanstans än hemma. Han börjar bli så stor nu att han vill ha stort kalas, det är svårt att få till när alla är bortresta :(.

Vi var inte ensamma i Stugan utan även min storasyster Pernilla och hennes familj var där. Jag har inte träffat dem sedan jag och J gifte oss förra sommaren så det var kul att se dem. Hennes två söner hade, så klart, vuxit sedan sist. Mycket lek bland alla barn blev det men också en del gråt. Malte är i en period där det är his way or the highway och eftersom han inte alltid kan få som han vill så blir det en del ilska och gråt. Det går över det med, precis som alla andra perioder vi går igenom. Både de bra och de dåliga!

20130714-220935.jpg20130714-220944.jpg

Väl framme här hemma i Tyresö (bästa resan, en utmattad Malte sov typ hela vägen!) tog jag en kaffe, sen gav jag mig ut på en powerwalk. Strandvägen och Tjärnstigen tillbaka, en galet backig runda. Träningen på semestern går över förväntan, än har motivationen eller orken inte lämnat mig!

20130714-221319.jpg
Nöjd efter fem kilometer utefter Erstaviken och vackra Tyresövillor

6 thoughts on “Snabbtur till Stugan.

 1. Hej!
  Kom inte på din blogg för ett tag sen via Lofsan. Tycker det är roligt att läsa eftersom jag också bor i Tyresö (och för att det är en bra blogg så klart 🙂 ).

  Jag har också en runda på 5 km längs Strandvägen och Tjärnstigen. Kan det vara samma månntro? 🙂 I så fall bor vi nog ganska nära varandra, jag bor med min familj på Slumnäsvägen.

  Tack för en bra blogg!
  /Erika

 2. Hej Erika!
  Kul att du lämnar en liten kommentar! 🙂 En del av rundan är nog den samma. Om du bor på Slumnäsvägen gissar jag att du går ”halva”
  Strandvägen och går upp/ner Bryggvägen? Jag bor precis i början av Strandvägen så jag går hela den, upp på Strandallén och sen tillbaka Tjärnstigen. Relativt nyinflyttad som jag är är Slumnäsvägen ännu ”obestiget territorium” för mig. Ganska nära är det väl ändå – nästan grannar! 🙂

 3. Ja, precis, jag går en liten bit på Strandallen, sen Strandvägen, Bryggvägen och tillbaka på Tjärnstigen.

  Slumnäsvägen är ingen gata man har vägarna förbi riktigt men det är rätt så trevligt här 🙂 Jag har aldrig varit så långt borta på Strandvägen heller men jag vet att man kan ta den vägen till slottet om man vill ha en lite längre promenad. Kanske blir en utflykt i sommar 🙂

 4. Ja gör det! Ta en tur hela Strandvägen upp (en utflykt till Notholmen kanske?) och håll i slutet, när man inte längre har havsutsikt :), utkik efter en stor blå ful studsmatta. Där bor jag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *