Solo i La la land.

Nu ni! Nu har den här damen gjort något som hon aldrig vågat sig på förut! Japp, två dagar före sin 35e födelsedag gick hon på bio alldeles själv. Jo det är sant! Halleluja-moment!

När jag var yngre tyckte jag att gå på bio helt själv var något väldigt skrämmande men de senaste åren har jag velat ta mig iväg själv flera gånger utan att det blivit av. Mest pga att det ju är väldigt praktiskt att gå själv. Man kan välja vilken film helt själv utan att ta hänsyn till sällskapets smak och man behöver inte fixa barnvakt! Väldigt praktiskt. Så idag var det alltså dags. Trots att vi sett Vaiana på förmiddagen så hade jag ändå planerat in ett första besök på Tyresös alldeles egna lilla biograf Forellen i centrum. Siktet var inställt på tokhyllade La la land. Och jag ska erkänna, nån timme innan filmen började slängde jag iväg ett sms till Maria och undrade om inte hon ville följa med, för lite konstigt kändes det att gå själv, men hon kunde inte så jag tog tjuren vid hornen och åkte själv. Och det var ju inte så farligt 🙂

Jag älskar musikaler, älskar när ensemblen brister ut i spontan sång och dans så förutsättningarna för att jag skulle gilla La la land var väldigt goda och mycket riktigt, jag tyckte väldigt mycket om. Jag älskar dessutom Emma Stone, så cool tjej. Och även om jag inte har sett ens Singin’ in the Rain och alla de där klassikerna så plockade jag ju så klart upp några av referenserna, Casablanca och jazzklubben var tydligast, den såg jag ju bara för några veckor sedan. Men fjorton Oscarsnomineringar känns lite väl överdrivet. Urhärlig film som jag är glad att jag har sett men det känns som att hälften av nomineringarna enbart beror på att hela filmen är en stor hyllning till Hollywood, till film, till drömmar/kärlek som uppfylls/går i kras för hantverkets skull… Ja, det är klart att Hollywood älskar en vacker film om Hollywood… 🙂

Om jag kommer gå på bio själv igen? You bet, massor av gånger!

3 thoughts on “Solo i La la land.

  1. Testade ensambio i våras för första gången. Så skönt! Vi var kanske åtta solo-tittare i salongen då. Har inte fått till det sedan dess, men tänkte faktiskt på det härom dagen.

  2. Jag ÄLSKAR att gå på bio själv och har gjort det flera gånger. Av den enkla anledningen att man får bestämma film helt själv och man får sitta helt tyst själv en stund. När får man annars göra det lixom??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *