Solsemester mitt i en stekande stad

Markusplatsen i Venedig, juli -07

Apropå vädret. När Lina och Jenny var här idag pratade vi lite om att åka iväg och turista i storstäder mitt i sommaren. Jenny är nämligen nyss hemkommen från Rom där hon har sett de kulturella sevärdheterna men också svettats mängder! Om man ska ta en stadsweekend ska man nog åka på våren eller hösten så att man undviker den där hemska hettan.

I juli 2007 var jag och J i Lignano i norra Italien. Det var en jättetrevlig ort dit alla italienare och tyskar åker på solsemester. Vi var där i två veckor så vi tyckte att vi kunde offra en av våra stranddagar för att ta en biltur till Venedig som bara låg en och en halv timme därifrån.

Ok. Venedig mitt i juli är inte ett drömscenario. Det var så sjukt varmt. Js skjorta var helt plaskvåt av svett när vi gick omkring i alla gränder, och svettfläckarna under mina armar var inte nådiga. Vackert var det ju, men att svettas mitt i stan tillsammans med alla andra turister (förvånansvärt mycket amerikaner) var verkligen tungt. AC:n i bilen tillbaka till Lignano gick på högvarv kan jag väl säga. Men som sagt, vackert var det!

I år blir det av förklarliga skäl ingen utlandssemester. Inte nu i sommar i alla fall, men en Cypernresa är inplanerad över jul och nyår. Då åker vi ner till mina föräldrar och firar där. Det blir första gången som J åker dit också så då får han reka Paralimni och lära sig att hitta där (och köra i vänstertrafik…) så att vi kan åka tillbaka och ha solsemester där nästa sommar istället. Perfekt med gratis lägenhet som bara står och väntar, och billiga flygstolar som tar oss dit. Ser fram emot det!

3 thoughts on “Solsemester mitt i en stekande stad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *