Sommarlunk.

Vi har haft en väldigt lugn inledning av sommaren. Det goda vädret har inneburit att vi har kunnat hänga hemma mycket och vara väldigt nöjda med det. På så vis är det ju lyxigt att ha pool, man tröttnar inte på hemmahäng. Men det bygger ju som sagt på att man har fint väder. Sedan midsommarhelgen har vi haft härliga dagar utomhus, ibland helt själva och ibland med sällskap. Idag hade jag t ex sällskap av Carro och Kajsa och hör och häpna, jag grillade för allra första gången i mitt liv! Inte ens under överseende av J utan jag fixade det helt själv. Jo, jag förstår att det egentligen inte är något att vara speciellt stolt över när man är nästan 40, men jag har liksom gått ett helt liv med att lyckas glida undan när det är dags för mat…

För någon vecka sedan lagade jag ingen mat alls utan det överlät jag åt Sofia när jag ändå kunde. Hon och tjejerna tog en weekend i Tyresö 😉 och vi passade på att bada i både pool och hav. Just detta är något som är utmärkande för den här sommaren. I vanliga fall är jag en riktig badkruka och håller mig gärna i den trettiogradiga poolen men just i år har jag badat både i Ljussjön och i Erstaviken och det har inte alltid bjudits på speciellt många grader.

För några dagar sedan passade vi på att ta en utflykt till Dalarö då Jeanette och Kåre hade tagit en tur dit med båten. Vi hängde i hamnen i några timmar och åt middag på hamnrestaurangen. Barnens stora intresse var att håva upp spigg, det underhöll dem i timmar. Själv satt jag bara och stirrade på båtar som passerade och upprördes av ungdomar som väsnades med sina högtalare i sina vattenskotrar. Som en sann tant!

Vi har inte hängt så mycket i Dalarö tidigare så något som slog mig var hur pass vackert det är där ute. Då såg jag inte ens ”byn” men vägen ut var supergullig! En sommaridyll.

Näst på agendan den här semestern är några dagar uppe i Stugan. Den här gången hänger vi inte med mina föräldrar utan vi har snällt kastat ut dem till förmån för Sofia och tjejerna. Nu håller vi tummarna för fint väder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *