Sommarvin och norrlandsost

Jag tjatar om den här fredagskycklingen men den är ju så god. Förut gjorde vi den kanske någon fredag i månaden men nu är det varje som gäller. Skönt att slippa tänka på vad man ska hitta på, dessutom är den sjukt god och enkel att slänga ihop efter jobbet. Och – jag gillar ju som bekant traditioner.

Ikväll kom Kaj, Maria och Oscar över och höll oss sällskap. Med sig hade de en flaska rosévin, ett tecken på sommar? Eller åtminstone vår, det är ju trots allt plusgrader. Gott var det i alla fall, och det stärkte definitivt längtan efter varma sommarkvällar vid grillen. Inte långt kvar nu, inte alls faktiskt.

Efter middagen bjöd jag på efterrätt. En tjej på mitt jobb var med i ett känt matlagningsprogram i förra veckan och då hade hon blivit bjuden på den här desserten som jag bara måste testa. Lyssna på det här: västerbottenparfait med ljumma hjortron. Otroligt gott. Och konstigt! Det finns två glas kvar i frysen, det får bli lördagens fest! 🙂

3 svar på ”Sommarvin och norrlandsost

  1. Hej! Vad kul att fredagskycklingen verkar intressant! 🙂 Jag har skrivit ut det förr men jag skriver gärna receptet igen. På egen risk ska tilläggas för det är inte mitt recept utan Kaj och Marias, som har lagat denna kyckling varje fredag i åratal. Here it goes, så som vi gör den:

    Klyfta potatis, häll över olja, soya, sweet chili sås och curry, blanda om i en långpanna. På med en hel kyckling och och gnid in med samma marinadblandning, in i ugnen. Supergott och superenkelt! Inga konstigheter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *