Somnarå!

Malte har helt plötsligt blivit knepig när det gäller att somna på kvällen. Från att ha somnat tio minuter efter att man lagt honom i sin säng så vägrar han nu somna någon annanstans än bredvid oss i vår säng och det tar längre tid. Han somnar dessutom mycket senare. Nu är klockan halv elva och han är fortfarande vaken.

Jag hoppas att det löser sig illa kvickt och att han somnar senast nio när vi är på Cypern. Då vill jag kunna sitta på altanen i lugn och ro med ett glas vin i mörkret med ljudet av syrsorna!

Jag tror att det är dags att ta tag i Maltes sömn dagtid och att han bara ska sova en gång istället för två. Det lägger dock mer press på mig att hela tiden hålla honom stimulerad så att han inte blir uttråkad och känner att han är lite trött och vill sova.

5 thoughts on “Somnarå!

 1. Hur länge har han varit vaken när han nattas? Jag ser alltid till att Lykka är vaken från 15, helst 14, så är hon DÖDSTRÖTT vid 19 och kan nattas utan några som helst problem. Fast detta funkar bäst på vardagarna när man kör på rutinerna, på helgerna blir att rubbat…

 2. Oj! Lyckas ni klämma in två sovstunder före 14?! Det gör inte vi. Allra oftast är han vaken från 16 till att jag vill att han ska sova kl 21. Det vill inte han…

 3. För några veckor sen infall sig en sån period (i samband med semestern såklart som om det vore någon tröst för dig.. 😉 ) att A först ville lägga sig senare och senare, för att sedan bli ursvår att natta.

  Öroninflammationen blev någon slags kulmen och sen vände det igen, de senaste 7 nätterna har det bara varit att köra den vanliga varianten (även i Nora) att ge välling, borsta tänderna och lägga ner och säga godnatt.

  Oftast sover hon 1 gång per dag, men ibland blir det 2….. Och då är sista vilan till ungefär 17

 4. Det var ändå skönt att höra! Jag ska försöka hålla mig till en sovstund den här veckan. Kommer bli svårt idag dock då regnet öser och vi inte kan gå ut…

 5. Vi kan oftast få henne att sova en kortis vid 10 (max 30 min) och sen en långis efter 13 nångång. Men allt oftare blir det bara en vila numera, och då efter lunch. Så då är hon vaken efter 14 nångång för att sedan sova vid 19,30. Dom klarar av mer än man tror. Jag trodde aldrig att hon skulle klara av att vara vaken från 13 och fram till nattning förra veckan men det var inga som helst problem.
  Så även här blir det en övergång till en vila om dagen inom kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *