Söndag fast ändå inte

Vi har fått lite gjort idag. Det är så sällan det händer att jag känner mig jättenöjd! Tidigt på förmiddagen kom farmor Jeanette och tog hand om Malte medan vi åkte till Östberga. Vi var där straxt efter öppning så vi slapp den helt sjuka trängseln som brukar råda runt containrarna där. Allt gick fort och smärtfritt så vi åkte vidare mot Bauhaus i Länna för att köpa en matta till balkongen och flyttkartonger för att packa ner det som finns i det lilla rummet. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: det är dags för Malte att få ett eget rum. Även om det är så att han sover hos oss så är det viktigt att han lär sig att trivas i det lilla rummet så det är dags för oss att inreda det nu.

Lite drygt en timme efter att vi hade lämnat lägenheten var vi klara men då vi hade dragit Jeanette hemifrån för att agera barnvakt ville vi inte åka hem riktigt ännu så det blev en vända till Farsta också för lite lunch och shopping. Jag är inte direkt överförtjust i Farsta centrum  ska jag väl säga, och mycket beror på att jag inte har något lokalsinne. Ett sådant är man beroende av om man vill shoppa där. Med mig hem fick jag ett par Converse! Tjoho! Jag har trånat efter ett par länge och hela tiden varit inställd på att ha ett par fina våriga vita, men förnuftet sa nej och valde ett par gråa istället. Inte lika smutsvänligt. Dessutom vill jag ha ett par nya sneakers och de kommer med all säkerhet vara vita så nu får jag lite variation.

När vi kom hem möttes vi av en besviken Jeanette. Malte hade bara varit vaken i en timme, sen hade han snällt somnat i sin säng. Först tjugo minuter efter att hon hade gått hem vaknade han och var på ett alldeles strålande humör efter en lång och härlig sovstund. Stackars farmor fick alltså inte leka så mycket med prinsen som hon hade hoppats på.

Trots att vintern gjorde sig påmind här på förmiddagen med snö som öste ner, så tyckte jag att mattan nog ändå kunde skäras till och läggas ut på balkongen. Nu har jag inga före-bilder tyvärr men ni får ta mig på mitt ord när jag säger att balkongen är mysigare nu. Ni får använda fantastin lite också. Tänk er en blå himmel med en strålande sol. Tänk er prunkande blommor i blomlådan. Tänk er ett glas vin tillammans med en skål jordgubbar på bordet.  Tänk er en köttbit på grillen. Tänk er framförallt snyggare balkongmöbler! Då blir det här riktigt bra. Allt är bättre än gammal skabbig inkissad trall.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *