Söndagshäng

Jag skulle vilja skriva att vi har hängt i soffan från morgon till kväll, och att vi har haft en riktig slapparsöndag. Slapparsöndagarn är dock ett minne blott. Numera kan man inte bara lämna Malte på golvet för att vända sig om och göra annat, typ laga mat eller bläddra i en tidning. Nej, nu måste man hålla koll på honom hela tiden då han ska resa sig mot saker hela tiden. Och när han reser sig så släpper han ofta och ramlar baklänges ner i golvet.  Nej, att sitta och surfa medan Malte kryper omkring är inte längre en möjlighet, det får väntas med det tills han sover.

Idag har vi alltså jagat Malte som i sin tur jagat Silje. Hon har det verkligen inte lätt men å andra sidan så är hon en starkt bidragande orsak till att Maltes krypning har blivit näst intill perfekt på bara några dagar. Jag kan se en skillnad bara på hur han kröp imorse och nu på eftermiddagen. Inte för att hon bryr sig om det, hon har redan tröttnat på att inte kunna vila ifred på golvet. Det är inte alltid busenkelt att vara katt.

När Malte väl har sovit har vi suttit klistrade framför datorn. Jag har introducerat Landet Brunsås för J och han gillade så vi har plöjt avsnitt på SVTPlay. Och fredagens avsnitt av Solsidan förstås. Jag älskar Play-funktionen, det är så otroligt skönt att slippa passa tider på TV. När Malte är vaken kan man dessutom inte riktigt följa med i handlingen till hundra procent.

Nu har J kommit hem från sitt spinningpass så nu blir det tacomiddag!

One thought on “Söndagshäng

  1. Stoppa honom! Dethär går alldeles för fort – vi missar för mycket! Senast vi såg Malte kunde han inte ens sitta lull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *