Sött Sweet Dulce # 3: Dansarens tryffeltårta

Det var länge sedan jag uppdaterade den här bakbokskategorin men nu är det dags. Jag valde ut en tryffeltårta ut Sött Sweet Dulce att baka till Js födelsedag för några veckor sedan, och den måste jag tipsa om. Jag hade väntat mig en ganska mäktig tårta med riktigt mörk choklad, något jag själv egentligen inte är så förtjust i, men så var den inte alls. Den var ju mycket godare än så med en lite lättare och smaskigare chokladsmak, precis som jag vill ha den.

Den var dessutom superenkel att släng ihop, inga krångligheter alls. Det enda minuset var att man behöver en väldigt liten springform, bara 20 cm, och det har inte jag. Som tur var fick jag låna en av Sofia, och eftersom den blir så platt och tunn så hade jag verkligen inte kunnat göra den i en större.

Baka den här lite lyxigare kladdkakan, jag rekommenderar startkt!

Ingredienser
200 gram mörk blockchoklad
150 gram smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl

Garnering
siktad kakao

Gör så här

Kläm fast ett bakplåtspapper i formen, ca 20 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Smörj formens kanter med lite smör och bröa lite lätt. Skaka bort överflödiga brödsmulor.

Sätt ugnen på 225 grader.

Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. Smält smöret på svag värme.

Blanda ägg och socker i en bunke, vispa inte mer än nödvändigt. Rör ner smält smör och den smälta chokladen. Vänd sist ner vetemjölet och häll smeten i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen i bara 15 minuter. Låt den kallna, lägg den på ett fat och sikta över kakao. Servera med grädde eller varför inte en vaniljglasskula.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *