Sött Sweet Dulce # 4: Vår bästa key lime tårta

Det går lite trögt att baka sig igenom Sött Sweet Dulce, egentligen bara för att det hela tiden dyker upp recept från andra håll som jag vill prova på. Jag har dock inte glömt bort den fina bakboken, utan har till och med bakat en kaka från den som jag har glömt att blogga om. Det var länge sedan nu, i september tror jag, och den gick åt för den var sjukt god. Jag åt den några veckor innan hemma hos Kajsa när hon bjöd på middag, och den var lika god då så jag tolkar det som att det här är en Key lime pie man inte kan misslyckas med. Den rekommenderas verkligen! Söt och lite syrlig.

Ingredienser till 6-8 bitar

50 g smält smör
10 digestivekex (150 gram)
rivet skal av 3 ganska små limefrukter
4 msk pressad limesaft
4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk (400 gram)

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Förbered en springform, 22 cm i diameter, genom att klämma fast ett bakplåtspapper. Smörj formens kanter med lite smör.

Smält smöret. Bryt sönder kexen i stora bitar och finfördela dem i en matberedare. Häll i smöret och blanda. Häll ut smulorna i formen och tryck till lite ned handen så att smulorna bildar en någorlunda jämn botten.

Grädda i ugnen i tio minuter. Tvätta och torka limefrukterna. Riv av det yttersta gröna skalet. Pressa saften och mät upp 4 msk. Ställ åt sidan.

Ta ut formen ur ugnen och sänk värmen till 140 grader. Lägg äggulorna i en bunke, vispa dem i någon minut med elvisp. Häll sedan i den kondenserade mjölken och vispa igen. Blanda sist ner det rivna limeskalet och limesaften. Häll ner i det förgräddade pajskalet och grädda i ca 25 minuetr. Låt limepajen kallna.

Hur gott som helst! Tyvärr så tog jag ingen bild på pajen sist så jag har fuskat och fotat direkt ur receptboken. Så kan man faktiskt också göra.

2 thoughts on “Sött Sweet Dulce # 4: Vår bästa key lime tårta

  1. Det finns ett helt Dexteravsnitt som går åt till att han letar efter den perfekta key Lime pie!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *