Sovmorgon och mathandling

Vi lyckades hålla Malte sovandes ända fram till klockan åtta och då var det Js tur att gå upp medan jag fick ligga kvar ända till nio. Härligt med sovmorgon! Tack J för ett gott samarbete!

Jag körde igång dagen direkt, duschade, fönade, plattade och sminkade då vi skulle ut på ärenden. Planen var att vi skulle handla mat men också åka till Länna för att kolla in lite olika kök och kakel och ekgolv. Lagom till att jag var färdig ändrade sig J och tyckte att vi skulle stanna hemma. Så blir det när man sätter sig i soffan, man fastnar!

En vända till Maxi blev det iaf för en del handling. Inspirerad av Ida så skrev jag en veckomatsedel i förrgår som vi skulle handla efter. Jag har gjort det förr och det är så himla skönt för då behöver man liksom aldrig fundera på vad man ska äta till kvällen. Dessutom finns då alla ingredienser redan hemma.

Vi avvek från matsedeln ganska fort. Torsken och äggsåsen fick ge plats åt en härlig bit entrecôte som J grillade medan jag gjorde min allra första potatisgratäng. Underbart! Vi var ju tvungna att passa på då vädret var oväntat fint och då vi tydligen har några regniga dagar framför oss.

Efter handlingen var Malte rastlös så vi gick som sagt ner till sandlådan. Där plöjde han omkring i stillhet tills det kom ett helt gäng med barn. Det var väl i fyra- femårsåldern och gick in på en av uteplatserna till ett av radhusen bredvid sandlådan. Ett av barnen tillhörde en mamma som nyförlöst satt i solen medan hon sneglade på hennes lilla bebis som låg intill i vagnen.

Malte blev jätteintresserad av hopen av äldre barn och lämnade raskt sandlådan och klampade in på uteplatsen och ställde sig och skrek, mitt bland dem. Mamman kommenterade hans glädjeutrop med att han var väldigt ”oblyg”. Jo det kan man lugnt säga. Eller som barnläkaren sa, han har social kompetens. That’s my boy!

Efter den fantastiska middagen har vi mest hängt i soffan. Malte somnade ännu en gång i famnen och eftersom det tillhör ovanligheterna så passade jag på att mysa lite extra. Sen blir han ju en finnig tonåring som tycker att jag är det mest pinsamma som finns!

One thought on “Sovmorgon och mathandling

  1. Haha! Ja, det är nog inte Agnes röstläge som gör att han vaknar utan att Sixten avgudar Agnes och allt hon är. Han blir helt tokig när de ses. Vill bara kramas och gosas. Efter mig och H är Agnes hans favorit, fast ibland tror jag att hon tom skulle klå mig om Sixten fick välja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *