Stänga trädgården.

     

Det var lite av en dag av avslut idag. Inte nog med att spjälsängen åkte ut idag, vi passade även på att ”stänga” trädgården. Det känns som att det kanske inte blir så många sköna helger till så vi passade på att plocka undan nu när det inte var kallt och duggregn. Har vi tur så får vi ha det lite småvarmt länge till, men man vet ju aldrig. Trädgårdsmöblerna åkte därför in i förrådet, studsmattan strippades och mina perenner som har huserat i krukor under sommaren planterades ner i planteringslådorna. 

Det enda som är kvar att fixa med är mina pelargoner. Jag har bestämt att jag inte övervintrar dem i garaget i år. Det är för varmt där inne och jag glömmer bort att vattna dem. Istället får de hänga i rummet bakom kaminen (jag vet inte vad vi ska kalla det rummet riktigt) i några månader. Först får de dock spindla av sig i garaget, jag ryser bara jag tänker på hur många som bor däri!

  

Jag plockade ”rent” i den planteringslåda som jag och Malte sått grönsaker i också. Om det är en lärdom jag ska dra ifrån sommaren 2015 så är det att vi är otroligt dåliga på att skörda det vi sår. Salladen har jag inte ätit av en enda gång, den har jag låtit växa åt hjortarna istället. Rädisorna har jag smakat av men 90 procent av dem har fått växa sig metern höga. De har till och med blommat! Och så morötterna dårå. De blev inte så stora eftersom jag sått dem alldeles för tätt, men lika goda är de ju för det. Men vi har ju knappt ätit av dem. Det enda vi har ätit av när jag tänker efter är jordgubbarna. Det kanske är det jag ska satsa på. Måste bara bli bättre på att rycka revor. Mycket bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *