Stockholm i solen

Jag tog en beställning på sol till Stockholm och jag har sannerligen levererat! Jäklar vilket väder vi har haft! Bara att litet orosmoln har satt sig över mitt lilla huvud som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med. Hur göra med solen och en liten bebis?

Jag har en liten Malte som idag har små rosiga kinder. Det är inte bara idag som solen har skinit på honom för vi har ju haft ett kanonväder uppe i Hälsingland.

Det är ju näst intill omöjligt att hålla honom i skuggan!

Antingen kryper han omkring i gräset och så hamnar han ju alltid vid något tillfälle i solen. Eller så sitter han i vagnen är då blir det ännu svårare för när jag drar fram skärmen över honom så att han ska sitta i skuggan så blir han ju irriterad över att han inte ser något och lutar sig framåt.

Jag gick förbi ett apotek nu på eftermiddagen för att köpa SPF men fick då veta att man inte ska smörja in en bebis med det förrän han fyller ett. Nu är han ju visserligen tio månader så det är ju gränsfall men hon menade ändå att det är skuggan som gäller.

Hur noga ska man vara? Barn har ju överlevt solen i alla tider men jag kan inte låta bli att vara liiite nojig iaf. För det är väl det hela föräldraskapet går ut på ändå. Eller?

11 thoughts on “Stockholm i solen

 1. Lyssna inte på tanterna på apoteket!!! Våra små ungar SKA smörjas in på de ställen som blir utsatta för sol, oavsett om de är under ett år. Exempelvis ansikte och händer. Hellre att de blir lite bruna än att de bränner sig.

 2. Ska jag smörja honom alltså tycker du?smörjer du Lykka?

 3. Jag fick en mindre radikal apotekstant när jag var inne för ett tag sen, hon förstod att skugga bara funkar till viss del och ville att man smorde det som är i solen.

  Och nej, jag smörjer inte A nu, det har inte riktigt funnits anledning här i Stockholm. Dessutom tycker hon solen är jobbig för ögonen, så hon vänder ofta bort sig iaf!

 4. Parasoll! Då kan han sitta i skuggan och ändå se sig omkring. Åtminstone när han sitter i vagnen. Annars tunna men täckande kläder och solhatt.

 5. Vi köpte ett parasoll till vagnen och använde det i ungefär tio minuter då det bara var i vägen när man gick och svajade åt alla håll. Solhatt blir det absolut men det går ju inte nu när han måste ha mössa på sig. Man kanske ska smörja in honom ändå…

 6. jag smörjer Melvin .. eller idag gjorde jag det. ansiktet.

  o på dagis varje sommar smörjer vi små barnen o de är mellan 1-2.

 7. Kom på att med vår vagn kom ju dessutom ett större solskydd till själva suffletten, det kommer jag nog sätta på när solen ligger på för hårt!

 8. Jag smorde alfred förra sommaren, tycker det är bättre det än att de bränner sig. Sen är det bara solhatt och skugga som andra alternativ, å har man ungar som är rörliga är det rätt svårt att hitta skugga hela tiden.
  Till vår vagn har jag köpt till ett extra solskydd till sufletten, som egentligen är till teutonia. Jättebra!

 9. Så hör gjorde vi under sommaren innan Maja fyllde ett: parasoll, solhatt, ambre de solaire-crème Spf 50. Det där med smörja o icke smörja är en ständig debatt/dilemma. Men vi körde på crème o hon har aldrig bränt sig. På stranden/semestern körde vi uv-dräkt plus crème i ansikte, på händer o fötter. Spännande med bygget! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *