Storstädning i huset

Om bara några få dagar har vi nått den dag vi så länge har väntat på; då är det slutbesiktning på vårt nybyggda hus. Det kanske låter kaxigt men jag är inte ett dugg orolig. Våra snickare från Kalborg Bygg & VVS är duktiga och jag är övertygad om att vi kommer att få det bekräftat.

Denna tredje advent har vi ägnat åt att städa huset inför besiktning och inflytt. Kaj tog Malte hela dagen så kunde jag, J och Maria koncentrera oss enbart åt städning. Vi torkade av väggarna (oj vad byggdamm!), torkade fönsternischerna, dammsög och moppade golven. Helt glänsande är inte huset ännu, det behöver ett par vändor till för att bli det, men en väldig skillnad blev det så klart. Nu är det värsta borttvättat, det blir en lätt match att putsa i ordning innan vi flyttar dit våra möbler.

Idag fick jag också för första gången se vår nya fina trappa. Jättesnygg! Jag är så himla nöjd med den. Under trappan har snickarna byggt ett litet minirum som kommer att använda som skafferi och förvaring av köksmaskiner. Det blir perfekt att ha exempelvis matberedaren färdigmonterad där inne på en hylla istället för i flera delar i ett köksskåp! Min fantastiska svarta Kitchen Aid ska stå där inne också. Hur snygg jag än tycker att den är där den pryder köksbänken så tröttnar jag på att behöva damma av den varje gång som jag ska baka.

En annan nyhet för mig under detta besök var vinden. Jag har inbillat mig att den är trång och otillgänglig och att man kommer att dra sig för att gå upp dit för att hämta grejer. Oj så fel jag har haft! Stort och rymligt, här får vi plats med grejer! Maria tyckte inte ens att vi skulle ha det som förråd utan som koja till Malte när han blir äldre! 🙂

20111211-222112.jpg

Veckan som kommer bjuder på inskolning på Maltes nya förskola. De kör femdagars vilket känns onödigt mycket för en dagisunge som Malte, jag hoppas att de ser det. Lite spännande blir det, min allra första inskolning. Dessutom kör jag ut dit med bilen UTAN J som sällskap. Jag tog körkortet i augusti så det kanske är dags att jag testar det här med att köra bil ”på riktigt” någon gång. Imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *