Svensk sommar är schizofren

Jag vaknade till ett riktigt skyfall med tillhörande åska och dunder så att vissa TV-kanaler slogs ut (ve och fasa!!). Nu är himlen klarblå och solen skiner. Det hade gärna fått regna ett tag till för min del men man kan ju inte få allt. Funderar på om dagens projekt ska bli att ta mig ner till Coopen och köpa ägg. De kliar nämligen i mina bakningsfingrar. Den här gången lutar det åt muffins eller kanske några småkakor.

Annars var dagens första projekt att ringa till stadsdelsförvaltningen här på morgonen och boka en tid hos dem. Nästa vecka ska vi dit och bekräfta faderskapet så att jag och J har gemensam vårdnad om pyret när det föds. Vi tyckte att det verkade smidigt att ha det gjort före förlossningen så slipper man släpa sig dit med en bebis sen. OM något dessutom skulle hända (knackknacktaiträ) så fixas vårdnaden till J mycket smidigare. Annars tillfaller nämligen tillfällig vårdnad till mina föräldrar och då kan det bli knepigt för J att bli föräldraledig osv.

Oj oj, det är mycket att tänka på när man är ogift. Eller så är det bara jag som samlar på mig onödiga saker att fixa och trixa med.

6 thoughts on “Svensk sommar är schizofren

  1. Oj, där sa du något. Det där hade jag INTE koll på. Varför informerar de inte om sånt på MVC när man går där?
    Stadsdelsförvaltningen blir det att kolla upp. Tack för tipset!

  2. Jasså, går sån´t att göra innan bebisen är född? Det gick inte att göra på min tid minsann, då måste man vara där allihop, mamma, pappa, barn…

  3. Sånt trassel slipper vi iaf. Skönt. Själv var mitt projekt för dagen att ringa försäkringskassan! Blev tyvärr inte mycket smartare efter det samtalet…

  4. Så gjorde vi oxå, men när jag ringde så var handläggaren så ny att han inte visste att det gick att göra i förväg. Men man vill ha allt sånt klart, det ger nån trygghet på nåt sätt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *