Tålamod

Det finns dagar då mitt tålamod tar slut. Då jag inte längre orkar med. Idag är en sån dag.

När vi var på Cypern såg det ut som att allt gick vägen när det gällde Malte. Helt plötsligt ändrades hans sovrutiner till att somna vid nio på kvällen och han gick med på att sova i resesängen. Maten gick också jättebra. Han åt upp en hel grötportion varje morgon och kväll och han gick med på att pula i sig en halv liten burk puré till lunch. Sista kvällen hällde han dessutom i sig ersättning från flaskan. Revolution!

Så fort vi landade på Arlanda var det som bortglömt och han gick tillbaka till sina gamla rutiner. Ja, till och med sämre rutiner. Han somnar runt tolv precis som innan, han vägrar sova i sin säng, han vägrar gröt, han vägrar välling, han vägrar puré och han vägrar till och med fruktpuré. Det enda han vill ta från flaskan är vatten men jag vill inte att han ska dricka sig mätt på det så han får ytterst lite.

Jag vet inte vad jag ska göra. Jag som hade tänkt att jag skulle kunna sluta amma nu efter att allt gock så bra på Cypern men det är ju bara att glömma. Grejen är ju den också att vid sex månaders ålder så måste man äta annat också, han klarar sig inte på bara amningen. Och jag har inte ens speciellt mycket mjölk kvar.

Det blir intressant att höra vad de säger på BVC. Jag tror inte att han har gått upp speciellt  mycket i vikt så då kommer hon säkert säga att han måste äta annat också. Och vad gör jag då?

5 thoughts on “Tålamod

  1. Vi är av naturen överlevare, dvs när vi blir hungriga så äter vi.
    Ge han vatten om det är det han vill. Säkert tänder som spökar. Vet du, med Max så kunde det ibland gå nästan 3 dagar innan han åt ordentligt, bara någon tugga, men sen var han hungrig och åt bra och sen tillbaks tillkinkighet. Det går över!

  2. Kom och lämna honom till mig! Jag kan ha honom ett tag!
    Det är nog därför han är kinkig, han saknar mig!!! 😉

  3. Så där var det ju med Lilla A. Hon strulade ju med maten tills första tanden kom upp! Så det kan vara tänder på gång på Malte…Har ni tittat med en ficklampa i hans mun?

  4. Gumman då. Vi bokar in några timmar av umgänge för oss alla 3 (ev 4 om Jonas orkar med mig..), och så bokar vi in några timmar då jag tar Malte. Under tiden går du på stan och tittar på fina saker eller tränar. Se där, lite mer harmoni för Alex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *