Tänk vad lite gnäll kan hjälpa

 

Leverpastejmacka!

Ända sedan jag gnällde av mig här på bloggen här om dagen, har Malte ätit utomordentligt bra. Till frukost åt han lite gröt men ville till min förvåning faktiskt hellre hälla i sig av vällingen. Till lunch blev det lite drygt hälften av en stor burk med ris, kyckling och grönsaker. Även här drack han välling men slurpade ännu häftigare i sig vattnet efteråt.

För ett par timmar sedan gjorde jag i ordning en flaska välling bara för att testa om han skulle kunna tänka sig att dricka utan att äta något till, och jorå, typ 60ml åkte ner utan några problem. Duktig! Och så himla söt när han dricker ut flaska!

Alldeles nyss blev det ett mellanmål (vi är lite sena på dygnet här, vi tog sovmorgon…) bestående av smörgås med leverpastej (han äter ungefär en fjärdedels formfranska) och lite banan. Han har ju ätit jättemycket men min plan är att proppa i honom en ordentlig middag också så att han sover ordentligt.

De senaste dagarna har jag bara ammat en gång per dag dagtid. Min plan är att gå över till att bara nattamma, och när jag känner att både jag och Malte är trygga i det här så fasar vi ut även nätterna. Men man får ta det lite i taget eftersom han älskar att amma lillen.

6 svar på ”Tänk vad lite gnäll kan hjälpa

  1. Ikväll ska vi testa att ge välling när hon vaknar upp vid typ 23. Alltså inte vid nattning. Om vi lyckas ska det bli intressant att se hur länge hon sover sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *