Tankar kring bytet av förskola

20111124-223613.jpg

Jag har hela tiden sett Maltes nuvarande förskola som något temporärt, trots att han har gått där sedan i mars. Hade jag varit inställd på att han skulle gå kvar längre så hade jag nog engagerat mig mer; blivit typ klassförälder och garanterat påpekat saker som jag tycker borde åtgärdas. Nu har jag inte gjort det utan istället sett fram emot hans nya förskola som han skolas in i i mitten av december.

Trots det så har jag självklart en liten liten orosklump i magen. Jag tror verkligen att bytet av förskola kommer gå väldigt smidigt, men givetvis tänker jag på att det kommer vara en omvälvande tid för Malte. Han får ett helt nytt hem i samma veva som han börjar på en helt ny förskola med allt vad det innebär. Nya lokaler, nya pedagoger och nya barn. Lite av den där klumpen försvann dock igår när jag hämtade lillprinsen och möttes av en lapp där det informerades om omorganisation på avdelningen. I höstas byttes alla tre pedagoger ut inom loppet av en månad, nu slutar två av de nya och kvar blir en vikarie som började för några veckor sedan. När man läser en sådan lapp känns det plötsligt mycket lättare att byta förskola.

Ännu lättare i magen blev det efter att jag idag pratade med rektorn på Maltes nya förskola i telefonen. När jag presenterade mig visste hon exakt vem Malte är och på vilken avdelning han ska börja. Hon berättade vem han ska ha som ansvarspedagog under inskolningen och resterande tid på förskolan, och att hon helt enligt rutin tänkte komma till oss på ett litet hembesök så att de skulle kunna bekanta sig med varandra utan en massa barn omkring! Helt nytt för mig! Vi bestämde dock att jag och Malte ska komma och hälsa på istället eftersom vi inte bor i Tyresö ännu.

Vilket välkomnande! Det här känns bra. Väldigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *