Tennis och snickarbodsbygge

Klockan är nio och Malte har lagts i sängen. Den här gången är det J som sköter nattningen. Malte har blivit som en klocka när det gäller sömnen. Två gånger á en timme styck sover han dagtid, alltid samma tid. Jag behöver inte ens anstränga mig för att ha det så, hans klocka sköter det själv.

Vi fick lite lagom mycket sol på förmiddagen, tillräckligt mycket för att pappa skulle hinna bygga klart golvet till nya snickarboden. Malte var självklart med och hjälpte till. Lagom till att snickrandet avslutats så öppnade sig himlen och regnet öste ner. Vi fick erkänna oss besegrade och gick in och bakade kaka istället.

Efter att vi gjort det och förberett för maten inför kvällens grillmiddag satte vi oss framför TV:n för att se tennisen. Det hade slutat regna men eftersom det var för blött för att släppa ut Malte i gräset så blev det Söderling istället. Jag och mamma satt som två frågetecken i soffan och fattade ingenting av den krångliga poängsättningen. Hur vinner man i tennis egentligen? När vinner man? J var på väg hem från jobbet så jag vände mig till Wikipedia för att få svar på våra frågor. Till slut fick vi kläm på det här med game, set och Nadals högljudda stönande så sporten blev faktiskt riktigt engagerande. Inte för att det gav något, Söderling förlorade ju som bekant stort.

Imorgon och en vecka framåt är J ledig från jobbet och är hemma och hänger med oss! Härligt! Det gillar vi!

Ett svar på ”Tennis och snickarbodsbygge

  1. Tänk så avkopplande det låter. Jag hoppas jag är lika lugn som en filbunke när vi kommer hem efter en vecka i skogen. Prognosen säger max 10 grader och regn hela veckan. Om jag räknar med en rastlös unge? O ja…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *