The Reader

              

Det blev ännu en film idag. Den senaste tiden har jag varit alldeles för rastlös för att kunna sitta still i två timmar för att se en hel film, men idag har jag klarat av att tom dubbla det. Beror förmodligen på vädret.

Ikväll blev det The Reader med Kate Winslet. Jag läste boken i höstas och tyckte mycket om den. Själva twisten, att kvinnan boken handlar om är en av de som står inför rätta i Nürnbergrättegången, var det som gjorde hela storyn. När sen filmen skulle promotas blev jag väldigt förvånad över att man redan i trailern avslöjade vem kvinnan var. Min första tanke var därför att filmen inte skulle motsvara det som var bra i boken.

Jag hade fel. Filmen var verkligen jättebra. Lite seg till en början, men när man väl kom till rättegångsscenerna blev det genast kanon. Winslet var som alltid helt fenomenal och förtjänade nog sin Oscar. Det är kul med bra film.

One thought on “The Reader

  1. Det är nog ett resultat av att graviditeten är slut för min del och Elvispen är här. Den senaste tidens inköpte kläder är kläder anpassade för en stor mage och ett gäng extra kg. Nu sitter det därför fint men något nytt efter graviditeten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *