Tillbaka från Sunwing Cala Bona.

Vi är tillbaka i ett soligt och varmt Tyresö! Sommaren kom hit till slut alltså! 🙂 Fast igår regnade det och det tyckte jag var  skönt. När det regnar så får man sitta inomhus och inte göra någonting och just det behövde jag igår. Hjärnan blir mos av en veckas stek i solen.

Men åh vad skönt det var med en veckas sol och bad. Är det en fin sommar här i Sverige kan man visserligen få det här också, men det blir en annan slags avkoppling när man åker iväg. En vecka räcker jättebra, de sista två dagarna brukar jag känna mig ganska redo för hemresa. Men så älskar ju jag att uggla hemma också…

Här hängde vi mest så klart. I poolområdet. Vi bodde i Mimosa men poolerna borta vid Bouganvilla passade våra barn bättre så vi hängde bara här. På bilden ovan ser man den för säsongen helt splitternya poolen och den var inte mer än 30-40cm djup så den var perfekt för lek för både en vild sexåring och en vild, men kortare, tvååring. Det var den här poolen som det inte fanns en motsvarighet till borta på Mimosa så den avgjorde valet för oss.

Babypoolen ser ni här nedan, den låg precis bortom det roliga ”splash ´n play”-poolen. Anton hängde lite grand i den här men det var roligare i den andra. Eller i den djupa, det var favoriten för båda barnen. Bakom babypoolen skymtar man lekplatsen utanför MiniLand. Där ville Malte hänga allra mest, hade de haft öppet hela dagarna hade vi nog inte fått ner Anton i vattnet alls :). Han ville mest leka med bilarna och tågen där inne. IMG_5408 

Här ovan ser ni den djupa poolen. Här ville båda barnen allra helst, lite till mitt och Js förtret då det innebar att vi behövde lämna solsängen för att kunna ha koll. På bilden går J och barnen mot bufférestaurangen vilken ligger precis utanför bild till vänster.

Den djupa poolen vid Mimosa. Här borta fanns det bara en djup och en babypool, ett mellanalternativ fanns inte. Malte hade självklart bottnat i ena änden av den här poolen men Anton hade inte nöjd sig med babypoolen så Bouganvillas poolområde var bättre för oss. 

Utsikten från trapphuset i Mimosa. Närmast ser man poolområdet vi valde bort och där borta uppe till höger ligger Bouganvillas pooler. Där borta hängde vi inte bara för bad utan även för att äta lunch och middag. Den grymma frukosten serverades på Antonios Kitchen and Grill för oss som bodde på Mimosa.

Om vi ska dröja kvar på ämnet mat en stund så kan jag berätta att lunch- och middagsbufféerna var bra, men enformiga. Ett par dagar in på semestern så tyckte både jag och J att maten var bättre här på Cala Bona än på Kallithea där vi var förra året men så här med hela veckan som facit så vill vi båda ändra oss på den punkten. Kallitheas mat är bättre och det beror egentligen enbart på att det är lite lite mer variation än på Mallis. Efter några dagar så längtade vi båda efter att få välja något annat från en restaurangmeny. Nu hade det ändå inte funkat då Anton känner sig klar vid matbordet efter sju minuter och något intresse för iPaden har han tyvärr inte visat ännu, så en buffé där det inte finns några väntetider är det mest praktiska för oss just nu, men när han är större så är all Inclusive-konceptet ett minne blott för oss. Sunwing däremot, hos dem fortsätter vi att vara kunder i flera år till tror jag.

Jag älskar att allt är så genomtänkt och enkelt. Jag älskar att det finns betalaktiviteter som man kan slänga in barnen på (föräldrar får lite vila, och barnen får stimulans), jag älskar MiniLand där det är perfekt att hänga efter lunchen när solen är som hetast. Barnen kan sätta sig framför en film eller varför inte sätta sig en stund och rita eller leka? De har aktiviteter som BarnBingo och ansiktsmålning, pärlplattor… ja lite olika grejer varje dag, alltid är det något som passar. Jag älskar barnshowerna på kvällen, MiniDiscot… jag älskar att allt är anpassat efter barnen. Så otroligt bekvämt! Nöjda barn = nöjda föräldrar = föräldrarna öppnar plånboken :).

Utsikten över grannorten Cala Millor från strandpromenaden. På den här sträckan blev det både löpturer, power walks och promenader med familjen om kvällen. Jättefint!Skärmavbild 2015-08-06 kl. 14.39.32

2 thoughts on “Tillbaka från Sunwing Cala Bona.

 1. Tack för fint inlägg om Sunwing Cala Bona. Jag har bokat till nästa sommar för första gången. Vi är Sunwing Alcudia-veteraner med 6 år av besök. Det är skrämmande att boka något nytt, men jag känner att vi behöver det.

  Jag har besökt OBC Gran Canaria också, och om ca 20 dagar drar vi till oBC Kreta. Men nästa sommar vill jag gärna tillbaka till Mallis men ett annat resmål. Helst besöker jag själv Port de Soller och Deia men jag har en 9-åring som är beroende av Teen lounge och en 1-åring. Krånglig kombination, så Sunwing blir det!

  Ditt inlägg har gett mig förtroendet för detta Sunwing!
  Tack.
  P.s. Jag har inte bloggat på länge.

 2. Kul! Cala Bona var toppen! Vi har varit i Kallithea två gånger och en sak man saknar där men som finns i Cala Bona, är promenadavståndet till mysiga grannbyar. Cala Millor tog bara några minuter att promenera till och strandpromenaden var toppen!
  Skönt att redan nu ha något att se fram emot nästa år, lyxigt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *