Tillbakablick

Jag hade en lunch inbokad på Lärarhögskolan idag, och eftersom J ändå skulle vara hemma passade jag på att få åka iväg utan Malte. Han skulle ändå ha det roligare med sin pappa än med mig.

Jag skulle träffa Katta som är inne på en av sina sista terminer på LHS och hon behövde kurslitteratur. Alex to the rescue. Jag tog tunnelbanan till Thorildsplan och det slog mig när jag satt där i vagnen att det var som att kliva tillbaka till ett gammalt liv, där jag (utan barnvagn) åkte tunnelbana till Thorildsplan varje dag för att plugga. Att gå upp för backen upp till K-huset var som att backa fem år i mitt liv. Det kändes konstigt. Det kändes både bra och lite obehagligt. Det livet är inget jag saknar, inte alls, men det var kittlande att känna av det igen.

I vanliga fall spanar man runt i lokalen för att se om det är någon där som man känner, men det gjorde jag inte idag när jag gick in genom portarna och väntade utanför Aulan. Det finns ju inga kvar på LHS som jag känner. Förutom Katta dårå. Vi tog en lunch på Ellen, precis som förr, och en kaffe efteråt, precis som förr. Konstigt är ordet.

Efter ett par timmars ätande och pratande (jag fick slutföra mina meningar eftersom Malte inte var med!) skulle Katta hem och hämta barn från dagis och skola, och jag skulle hem till pojkarna hemma. Återigen fick jag en flashback till dåtiden då jag idag tog tunnelbanan mot Farsta, vilket innebar att jag fick kliva av i Skärmarbrink och gå till Hammarbyhöjden. Skärmarbrink var min station en gång i tiden. Förr i tiden.

Tiden går fort när man har roligt.

Här hemma hade dagen lunkat på precis som vanligt och Malte och J hade lekt ute på gården. Framåt kvällen kom farmor Jeanette och avlöste lekandet då jag och J tog oss ut för att övningsköra. Det gick inget vidare då solen låg så lågt att jag knappt såg något vilket var jätteobehagligt. Det var inte roligt att sitta bakom ratten då. Det blev alltså en kortare lektion idag.

Nu har Malte somnat och jag ska slappa lite till. Imorgon blir det häng på Söder för imorgon ska det inte regna. INTE regna.

2 thoughts on “Tillbakablick

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *