Tjejkväll i Sundbyberg (av alla ställen)

Kajsa fyllde år i veckan och det firades med tjejmiddag hemma hos henne i hennes nya lägenhet. Efter kompromiss med hennes pojkvän om var de skulle bo fick hon flytta från Sköna Söder till Sundbyberg, men bättre det än Bro om du frågar mig!

Det bjöds på chiligryta. Inte chili con carne med köttfärs och bönor, utan en riktig på högrev, tomat och en massa chili som hade fått puttra samman på spisen i flera timmar om jag förstod det hela rätt. Jag, som är lite fesig när det gäller stark mat, fick komplettera med mycket gräddfil för att lugna den stackars tungan. Men gott var det! Att snacksa på innan maten serverades nachos med guacamole och en helt grym salsa. För att påminna mig själv om hur man gör den så följer här ingredienserna: lök (glömdes iofs), tomater, lime, koriander och kryddor. Den salsan kommer jag göra här hemma, vare sig J gillar koriander eller inte!

Till efterrätt hade värdinnan gjort en jättegod Key Lime Pie. Jag har tänkt göra just den förut då receptet kommer från Sött, Sweet, Dulce men det har liksom inte blivit av. Nu vet jag att den är sjukt god så den kommer att lagas även här hemma.

Nu åt vi inte bara utan det blev också några väldigt sura margharitas också. Mellan ätandet och drickandet lyckades vi klämma in en hel del snack. Gamla minnen och hemligheter avhandlades. Det var länge sedan jag skrattade så mycket, ni vet så mycket att man kippar efter luft och inte kan prata! Vi hade askul och lyckades dessutom med att sätta igång brandlarmet!

Fotograferandet skötte jag väl så där. Utan blixt men whatever. Inga bilder på mig men istället på värdinnan Kajsa, och gästerna Carro och Jessica. Och på pajen förstås!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *