Toalettkrångel och sommarpratare

Mina kvällar har tydliga rutiner att gå efter här uppe i Stugan. Klockan nio går jag och Malte och lägger oss i vårt sovrum i sovhuset som ligger bredvid själva Stugan. Då jag vet att Malte brukar vakna en kortis efter drygt en halvtimme efter att han har somnat första gången så är det ingen poäng med att gå in till tv-rummet igen, även om vi har babywatchen på och jag hör när han börjar vakna. Därför blir det ganska tidiga kvällar för mig.

Jag lägger ner Malte i sin säng där han knorvlar omkring innan han somnar efter ungefär en halvtimme. Under tiden ligger jag bredvid i fotändan av vår säng och bloggar från min iPhone och uppdaterar mig om vad som händer ute i världen. När han har somnat lägger jag mig till rätta och lyssnar på Lantz.

Igårkväll hade jag inga Lantz-program kvar att lyssna på men det var alldeles för tidigt för att försöka somna så jag satte på ett av sommarprogrammen som jag laddade ner för länge sen men som jag inte hunnit lyssna på. Först ut blev Alex Schulman.

Alex Schulman. Det var bland det vackraste jag har hört faktiskt. Det var en en timme lång kärleksförklaring till hans pappa, hans sambo och till hans dotter. I slutet kunde jag inte stoppa tårarna för att det var så fint. Jag har alltid gillat Alex Schulman, även när han var den ”elaka” Alex Schulman, men nu är jag näst intill lite småkär tror jag.

Och hans bok Skynda att älska som har legat i bokhyllan och väntat ända sedan den kom ut i pocket måste nu plockas fram och läsas. Skärpning!

I övrigt har den här dagen mest handlat om en toalett. Den som finns här har efter drygt tjugo år packat ihop och det blev alltså en tur till Söderhamn för inhandling av ny. Jag och Malte stannade hemma då det var dags för den lille att sova. Toalettshopping är ändå inget jag gärna ägnar min tid åt. Medan Malte sov i vagnen satt jag i omväxlande sol i nästan två timmar och lyssnade på sommarpratare. Först Stavros Louca, Sveriges mest kände cypriot efter min pappa, och sen Mia och Klara. Mys i solen alltså.

Min pappa har jobbat hårt med bytet av toaletten. Vi andra har suttit på altanen i timme efter timme. Precis som det ska vara. Imorgon ska det regna. Vad hitta på då? Kanske Yatzyt åker fram!

Vi har förresten ingen gåvagn med oss men Malte löste det galant. Han tar Antilopen och skjuter den runt i hela köket. Himla kreativt tyckte vi!

3 svar på ”Toalettkrångel och sommarpratare

  1. Får jag låna Schulman när du läst klart den? Jag är nämligen också lite kär i den snedtandade mannen… 😉

  2. Självklart! Jag vill precis som Jesus sprida budskapet om kärleken!

  3. Pingback: Älska mig! | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *