Torsdagens framgångar på husfronten

Jag har ju inte skrivit något om hur huset såg ut i torsdags när jag var där så här kommer det! Eftersom vi hade picnicat på dagen hade jag tyvärr fel objektiv i kameran så bilderna är inte helt översiktliga.

När vi kom på eftermiddagen så hade vi precis missat våra byggare som åkte tillbaka hem till Värmland över helgen. Det förtjänade de tycker jag för de hade nämligen smällt upp alla ytterväggar på hela nedervåningen. Roligt att se! Sen sätter de upp utegips för att stabilisera ytterligare, de bärande innerväggarna efter det sen blir det övervåning! Det är självklart (eller förmodligen) fler moment däremellan men jag är inte lika insatt i byggturordningen som J är.I vårt avtal med Byggtonvillan och Kalborgs Bygg & VVS ingår att de ska bygga vårt hus, hemmabiohuset bygger vi själva. J ville ha ett projekt att jobba med och det var egentligen meningen att det skulle göras mycket senare men så blev det nu istället. Lika bra!

Under den här veckan har J alltså, under ledning av våra kunniga snickare, byggt hemmabiohus. Till sin stora hjälp har han haft pappa Kaj och lillebror Oscar, utan dem hade han aldrig kommit så här långt. För långt har de kommit, om man inte jämför med byggarna som har hunnit med en hel undervåning på samma tid! 😉 Det är lite grand kvar att göra utvändigt, sen lämnar han det lilla projektet för den här gången och hjälper till med stora huset istället. J och Oscar ska agera hantlangare under resten av stomresningen, sen kanske han också får tillfälle att njuta av den här sommaren.

Fast helt ärligt, han tycker det här är hur kul som helst!

Om du vill läsa mer om vårt husbygge så kan du göra det här!

One thought on “Torsdagens framgångar på husfronten

  1. heja heja! Nu kan ni ju flytta in snart 😉

    Själv går vi och väntar på en grävare med en grävmaskin som skjuter upp skjuter upp skjuter upp när han ska komma. Och utan grävare som jämnar ut tomten kan vi inte beställa jord. Och utan jord så blir det ingen gräsmatta. Man måste verkligen ha tålamod ibland, även fast man tror man ska bli fullkomligt tokig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *