Trädfällning – check!

Trots att det inte skrivs om det här på bloggen så går vårt husbygge sakta men säkert framåt. Saker och ting tar längre tid än vad man tror men planen är fortfarande att vårt coola hus kommer att stå färdigt nästa sommar.

När vi var bortresta hände det äntligen saker på tomten. De omkring trettio träd som skulle bort fälldes och ligger nu på marken i väntan på bortforsling. Vi svängde förbi tomten idag innan vi åkte till Kaj och Maria och det var jättekul att se hur annorlunda det ser ut nu. Man får en helt annan uppfattning om hur stor tomten är (1400 kvadrat) och med alla träden nere så blir det ett helt annat ljus som framträder.

Lite synd tycker jag om de som bor i det gula huset bakom. De är nog ganska nöjda nu när deras utsikt inte består av en massa träd men om några månader så kommer deras vardag bestå i ett husbygge precis utanför fönstret, och sen kommer ett drygt åtta meter högt hus att skymma det mesta.

Status i övrigt ser ut som så att det byggföretag som vi kommer att anlita just nu håller på att rita upp bygglovsritningarna, sen ska de skickas in. Bygglov kan ta lång tid att få men vi hoppas på det bästa då huset följer alla regler som kommunen har satt upp för hur ett hus i området får se ut. Ganska snart följer sen bankärenden och avtalsskrivning, sen är det bara att sätta igång. I stora drag. Det börjar pirra lite nu!

Om du vill läsa mer om vårt husbygge så kan du göra det här!

13 thoughts on “Trädfällning – check!

 1. Håller ni på och bygger hus? Vad spännande, men vilket projekt!!
  Kul att du tittade in på min blogg och lycka till med brödet – det blev riktigt bra måste jag säga efter provsmakning 🙂 Och som sagt – nybakt med smält smör slår det mesta! =)

 2. Hej! Trillade in här och ser att ni bygger nytt hus, vad kul! Vi har precis byggt klart vårt hus, i Tyresö Strand, som jag såg att du skrev om på bloggen, är det här ute ni bygger? Vilket husföretag ska bygga? Lycka till, ni har en sånn himla kul och spännande tid framför er! Vi är iallafall supernöjda med att ha ett helt nybyggt hus, även fast det är en massa jobb nu med att bygga altan och planera inför vårens och sommaren jobb med att få till en trädgårdstomt, men det är ju helt klart värt det!

 3. Hej! Vad kul att ni har byggt i just Tyresö Strand, det är där vi också hamnar nästa sommar! Vi kommer bygga ett lösvirkeshus och om allt går som planerat så ska Byggtonvillan få bygga det åt oss. Det känns som att det är miljoner saker att tänka på men jag måste erkänna att det är min sambo som sköter i stort sett allt.

  Hur lång tid tog det för er att bygga? Och varför valde ni just Tyresö Strand?

 4. Hej, såg att ni tänkt att bygga med Byggtonvillan, om ni inte redan skrivit på kontrakt skulle jag skarpt avråda er, känner ett par i era breddgrader som byggt med dom som har fått stora problem med sitt hus, dom har även vidare berättat om att firman blivit stämda & har även skulder hos kronofogden. Jag rekommenderar att du undersöker saken väldigt noga innan ni skriver på papper med firman. Ring runt till flera kunder som byggt med firman! Ledsen att säga det, men att bygga hus är säkert den största affären man gör & jag önskar ingen behövde gå igenom vad våra vänner gjorde. Måhända att priset är lägre, men det är inte värt det. Mia

 5. Hej Mia! Tack för dina synpunkter, de är värda mycket.

  Tro mig, vi har vägt fram och tillbaka vilket företag som ska få förtroendet att bygga vårt hus. Vi har forskat en hel del i Byggtonvillan/Dekorhus historia och hittat både bra och dåligt.

  Ringt referenser har vi också gjort och även där har vi fått höra både positiva och negativa saker.

  Med alla faktorer ihopvägda så har vi bestämt att det bli Byggtonvillan. Jag tror tyvärr att de flesta byggföretag har missnöjda kunder, även de bästa och mest erfarna. Nu är det bara att hålla tummarna för att vi inte sällar oss till den skaran!

 6. Hejsan! Hur gick/går det med huset? Vi hoppade av att bygga med dem då det var mycket som inte verkade stämma + att det finns alldeles för mycket bet. anm och skatteskulder. Håller tummarna att det gick bra för er!

 7. Finns ingen husbyggare som inte har haft problem, det viktiga är att man får det åtgärdat och det får man snabbt och effektivt hos byggtonvillan, har sett många hus byggda av byggtonvillan och kan absolut rekomendera dem, både bra hantverk och kvalitet.

 8. Hej ”Kalle”! Tack för din kommentar! Nu ser ju jag visserligen att du är släkt med en viss anställd på just ByggTonvillan men det behöver nödvändigtvis inte betyda att det du säger inte stämmer. Jag hoppas att du har rätt, det har nämligen börjat lite sådär!

 9. japp det stämmer men jag bor i ett älvsbyhus ”ymer” och min granne har bygg med byggtonvillan och jag är imponerad av bygget

 10. Härligt att höra! Jag håller tummarna just nu. Vi har ju precis börjat så jag vill varken hylla eller döma. Men nervöst är det! 🙂

 11. Hej
  Jag har nästan avslutat ett bygge med Byggtonvillan,det vill säga att jag väntar fortfarande på inflyttning ca 10 veckor för sent. Min erfarenhet är, att om man känner sig för ung,då är det lämpligt att bygga med Byggtonvillan,för då blir man tio år äldre i ett nafs.
  Trevligt bemötande i inledningsskedet gör att man är jättesugen på att komma igång,men tyvärr faller gnistan i takt med att problemen hopar sig.

 12. Hej Kalle
  Vi bygger utanför Alunda i Östhammar kommun.
  Vi väntar fortfarande på att vårt hus skall bli inflyttningsklart.Skulle varit klart för inflyttning i slutet av mars!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *