Trädgårdspyssel och lekparkskritik i Tyresö kommun.

Jag hade glömt hur mosig i hjärnan man blir av att ägna några timmar åt trädgården och ”utet”. Jag är ju ändå van vid att vara ute och gå mycket med barnvagnen, det mosar inte alls lika mycket.

J tog hjälp av Malte och mätte upp där utbyggnaden av altanen ska vara. Allra helst hade jag velat att det där var klart i höstas så om han köper virket nästa helg så blir ingen gladare än jag. Jag längtar efter att på en smidigt sätt kunna gå runt med barnvagnen till altanen på baksidan och slippa släpa över tjock gräsmatta. Oh well, så småningom, så småningom. Vi sopade altanerna rena från allt barr och ställde fram ena sittgruppen också. Vem vet men snart kanske man kan grilla sig en lunch och äta den där ute i solen! 🙂

Jag passade på att hälsa på våra nya grannar också. De har köpt en tomt rakt över gatan så där ska det smällas upp ett hus framåt hösten. De hade en dotter i Maltes ålder vilket så klart är roligt. Det känns som att det finns en del småbarnsfamiljer här omkring nu vilket förhoppningsvis betyder att Tyresö kommun skärper till sig när det gäller oss. Det jag och många föräldrar med mig saknar här borta i villaträsket är en gemensam lekpark för områdets barn. I dagsläget finns inget sånt här ute utan alla barn förväntas leka hemma hos sig i den egna trädgården. Några naturliga mötesplatser finns inte så om jag vill ge Malte en lekstund i en park när jag har hämtat honom vid 15 på förskolan så får jag som närmast ta bilen bort till en klätterställning i Strand. Och den är inte ens kommunal utan ägs av samfälligheten. Under all kritik med andra ord!

Hur som helst, nya grannar är alltid kul tycker jag! Positive thinking!

20140309-205515.jpg
Premiär i sittdelen! Tänkte att det skulle vara roligt för den lille att sitta upp och titta på oss medan vi pysslade i trädgården. Blev mest gnäll istället. Sen somnade han.20140309-205527.jpg
Dessa två altaner ska byggas ihop. Kommer bli grymt!

One thought on “Trädgårdspyssel och lekparkskritik i Tyresö kommun.

  1. Alltså, jag är helt enig om det här med lekpark. I Trollbäcken finns det några jättefina parker, så det är dags för oss i Strand att få en liten större samlingsplats också. Men du måste skriva ett mail till kommunen, ju fler som gör det desto större är chansen att det poppar upp en lekplats. Typ den där ängen mellan skolorna vore väl lämplig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *