Tråkmåndag

Veckan har börjat riktigt riktigt tråkigt. Regnet har öst ner och så har det slutat och så har det börjat igen. Imorgon måste jag köpa ett par överdragsbyxor och gummistövlar till Malte för det här kommer inte gå länge till.

Jag måste medge att Malte har varit på ett strålande humör hela dagen, trots att han inte har fått göra något kul, men det kommer ju knappast att hålla i sig till mars april. Mitt humör kommer inte heller att hålla! Jeklars vad skönt man kan ha det i soffan en hel dag, men jeklars vad tråkigt det kan vara också.

Den här veckan ska jag sysselsätta mig med Testprojektet Låta Malte Att Sova Bara En Gång Per Dag. Det händer oftare och oftare att han gör det så han är ju på gång, men eftersom läggningen strular nu vill jag se om det blir bättre så här. Imorse vaknade han vid sju. 12.45 somnade han nästan i matstolen och så sov han till 14.15. Klockan 21 slog han igen ögonen i min famn och nu hoppas jag på att han inte vaknar mer ikväll. Fingers crossed.

Imorgon blir det premiär för Malte. Han ska nämligen gå på teater! Det blir hur kul som helst!

Uppdatering: han vaknade efter 20 minuter och vägrade somna om. Vägrade. Klockan är 22 och han röjer. Så var det med det.

6 thoughts on “Tråkmåndag

 1. Aouch. Hoppas han lägger sig i skälig tid (dvs sover nu)!
  Just det där med att vakna kan ju vara lite spännande nu, de vill ju vara med. Fan vad tråkigt att sova då ju!
  Och Malte är ju knappast mindre nyfiken än någon annan, så han har väl samma bekymmer! 😉

  Hur gör ni när han vaknar?

 2. Han somnade lite efter elva liggandes mellan oss i sängen…

  I vanliga fall söver vi om honom genom att klappa lite på honom i sin säng. Den senaste tiden har han dock vaknat skrikandes och då har det inte funkat utan man får då ta upp honom till vår säng där man får ligga tills han somnar. Igår funkade inte ens det utan han gick upp.

  Jag antar och hoppas att det här bara är en fas för jag vill ha mina kvällar ifred!

 3. Torsten somnar senast klockan åtta sen han började dagis, och där sover han bara en gång per dag också. Däremot har han den något otrevliga ovanan att vakna på ett strålande lekhumör redan halv sex. Lite för tidigt om du frågar mig.

 4. Jon, du är för skön! Läser mammabloggar!

  Hm, Malte börjar inte på dagis förrän i augusti… Orkar inte vänta så länge! Halv sex är inte acceptabelt, då är det väl nästan mörkt fortfarande? Det är säkert en fas. Det säger jag om allt. Det är en fas bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *