Trappgrindar

Vi insåg samma dag som vi flyttade in att de trappgrindar som vi hade köpt skulle behöva sättas upp på en gång. Malte är överförtjust i trappan och vill gärna gå upp och ner i den. Det vill jag inte att han gör obevakad så då måste man släppa det man håller på med för att följa honom. En annan anledning till att trappgrindarna åkte upp fort var att Malte envisades med att alltid vilja hålla till på det våningsplan som vi inte var på. Med grindar kan vi bestämma själva vart vi ska hålla till, och vi behöver inte tänka på att han ska smita iväg. Väldigt skönt.

De här grindarna kommer att sitta uppe i flera år. När Malte är stor nog för att kunna gå i trappan själv är det förmodligen inte långt kvar tills nästa barn är i farozonen så då kan vi lika gärna låta grindarna sitta kvar.


Trappgrinden på undervåningen i hallen vid ytterdörren. Detta är en vit trappgrind i metall från IKEA som inte behöver förankras i väggen utan den spänns istället fast. På så sätt slipper vi göra fula hål i själva trappan.


Trappgrinden på övervåningen är av en annan modell. Högst upp i trappan rekommenderas att man förankrar grinden ordentligt för att undvika att barnet trycker så hårt mot grinden att den lossnar från väggen och rasar neråt. Här uppe har vi alltså valt en trappgrind som är fastskruvad i väggen. Som tur är behöver vi inte tänka på att skruva i trappan utan det är bara vit vägg som är enkel att återställa när trappgrindarna väl ska monteras ned. Det här är en trappgrind i trä från IKEA. Den finns bara träfärgad så jag har målat den vit själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *