Tredje och sista inskolningsdagen

Jag måste säga det igen: jag är så himla glad att jag inte tog hand om inskolningen med Malte. Dels för att det nog har varit väldigt nyttigt för J, dels för att jag nog hade varit ett vrak vid det här laget. Jag tror att jag hade blivit mer curlingförälder än någonsin. Min lilla pytteMalte går ju liksom på förskola!

Idag hade det gått mycket bättre vad gäller vilan. Det är så typiskt mig att fokusera på en sådan sak, det som har gått lite mindre bra, än det som har gått jättebra vilket är allt annat. Han leker självständigt och klamrar sig inte fast vid sin pappa, han har roligt och han äter som en häst! Men vilan alltså. Idag hade J tagit med sig Maltes vattenflaska och lät honom dricka ur den när det var dags för att sova middag. Det var mycket lättare för honom att komma till ro då och efter en stund så somnade han i sin pappas famn. Sen hade han sovit på madrassen i en och en halv timme. Så himla skönt att veta, för har han somnat en gång så kan han göra det fler!

Vid tre, när det var dags för Malte att gå hem, så kom jag till förskolan och mötte upp dem på gården. Han var så söt när han lekte loss i sina galonisar och han grät när vi till slut bestämde oss för att det var hög tid att bege oss hemåt. Han gillar att leka på den stora gården, och det förstår jag det men den miljön. Stor gård (en pedagog klagade till och med på att den ibland kan kännas lite för stor) med klätterställning, gräs, sandlådor, berg och träd. Allt en nästan två år gammal liten människa älskar!

Imorgon blir det skarpt läge. Nu är nämligen inskolningen slut och J ska lämna Malte i pedagogernas händer. Det känns helt okej. Jag tror att lämningen kommer att gå smidigt då Malte fortfarande upplever allt så nytt och spännande. Det är när nyhetens behag lägger sig som bakslaget kanske kommer. Och där har vi det igen! Aldrig kan jag bara glädjas åt det som är bra!

6 svar på ”Tredje och sista inskolningsdagen

  1. Ja, det är väl kanske tur att du inte tog inskolningen då! 🙂 Och det kommer gå bra, helt klart! Och personalen vet ju vad de gör, det är ju deras jobb!

  2. Han är verkligen så himla söt!! O lillkillen på melvins dagis är fortfarande lik Malte.. Så varje dag när jag kommer och hämtar o ser pojken ja då tänker jag på lilla Malte.. Jag brukar även få hjälpa mamman att klä på lillkillen eftersom hon är gravid o han är trotsig;)!

  3. då finns det hopp för mig och att jag nån dag också ska kunna släppa taget om min pyttelilla bebis som jag har där hemma. Jag ska nog också vara med så lite som möjligt vid inskolningen, kanske 1 dag så jag får lite insyn i hur en vanlig dag ser ut. Men annars så ska jag nog hålla mig borta och gråta i ett hörn på jobbet.

  4. Jag har hört att inskolningen går bäst om det är den föräldern som varit hemma minst som följer med, men det finns säkert andra som säger precis tvärtom!

    Känns askonstigt att de är så stora att de ska tillbringa sin tid med andra och inte med mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *