Trolska skogen och mellanlandning i Stråtjära.

En Otto i svampskogen

Efter en vecka i Järvsö är vi nu tillbaka i Tyresö igen. Borta bra men hemma bäst kan appliceras på den här utflykten också, det är någon speciellt med att rulla in på uppfarten hemma. Den här veckans regn har gjort underverk för färgen på gräsmattan och potatisblasten sträcker sig nu nästan en meter över marken.

Vi avslutade vår tur i Järvsö med en utflykt till Trolska skogen norr om Hudik. Trots att jag hade hört så mycket gott om sagopromenaden blev jag ändå positivt överraskad, det var mycket sötare och mer genomarbetat än vad jag hade trott. Ebbe var kanske lite för liten för att orka hålla intresset uppe så länge (han var mest intresserad av broar) och Malte var kanske aningens för gammal, men han tyckte ändå att det var en mysig utflykt. Det fanns så mycket att se, så många små detaljer utplacerade i skogen! Jag vet inte helt säkert hur upplägget är i vanliga fall men i dessa coronatider fick man boka in sig på en tidsslot och så blev man lotsad runt i skogen. Lite tidspressat var det, man fick skynda lite mellan scenerna så det fanns inte alltid tid att stanna till och titta på allt, men under rådande omständigheter så förstår jag att de behövde göra på det här sättet.

På lördagen packade vi ihop oss från huset vi hade hyrt och åkte sen timmen till Stråtjära och mina föräldrar. J cyklade för att få några mil i benen. I stugan hade vi lite otur med vädret men barnen hann fiska en hel del och de fick sin önskan uppfylld genom att få golfa vid Stenö havsbad. Det senare gjorde vi i regn och stundtals ganska hård vind 😊 Barnen hade golfat där tidigare men för mig var det första gången. Fantastiskt fina miljöer precis vid stranden – och banan var inte fy skam den heller!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *