Uppe i 90!

Bakom ratten igen. Vår målsättning var att jag skulle övningsköra varje dag här uppe i skogen men J har varit trött efter jobbet och själv har jag väl helt ärligt inte varit jättesugen så jag har inte tjatat heller. Idag var det dags i alla fall.

Jag har inga problem med att hitta dragläget längre vilket känns jätteskönt. Däremot är jag inte speciellt duktig på att sakta ner, växla ner och sen svänga. Motorstopp! Att köra fort tycker jag också är ordentligt läskigt. När jag var uppe i 40 här på grusvägen slog hjärtat galet fort och när J sen satt bredvid och uppmanade mig att gasa när jag redan körde 80 på en 90-väg så trodde jag att blåsan skulle tömmas rakt ner i förarsätet. ”Är det 90 ska man köra i 90!” Hans ord är min lag i det här läget så jag gjorde som han sa.

Ganska bra gick det tycker jag trots allt och fortsätter det så här och vi övningskör regelbundet så är en intensivkurs i slutet av sommaren ingen omöjlighet.

Förutom bilturen så är dagens andra stora händelse att trappen ner från bryggan är nedlagd i sjön. Den tas upp i slutet av säsongen och ligger på bryggan hela vintern till sommaren kommer. Så fort bryggan är i är det officiellt sommar. Eller nåt. För mig så spelar det egentligen ingen roll då jag ändå inte badar i Sverige. För kallt!! Dessutom tycker jag inte om bottnen så jag sitter alltid på bryggan och tittat på när de andra badar.

Så här ser det för övrigt ut för det mesta just nu. Malte går omkring och när han gör det så har han den här coola stilen. Armarna upp i luften som om man har glömt att ta ur galgen ur jackan på honom! Ursött! Han har i alla fall börjat vika lite på knäna nu när han går så benen sprätter inte lika mycket som förut.

Nu blir det lite soffhäng sen är det sängen som gäller. Imorgon bär det av till Stockholm igen. Väderprognosen ser väl inte jättelovande ut men det gör inget för vi kommer ha sällskap av vår favvokille J hela veckan då han är ledig. Ett möte med en husleverantör har vi inplanerat, det kan bli spännande. Och så ska vi övningsköra förstås!

2 svar på ”Uppe i 90!

  1. Hej. Vad duktig du är som tagit tag i körkortet, vet själv hur jobbigt det är när man har lite kontrollproblem 😉 Känner igen mig så väl, gillar inte heller att göra saker jag inte kan. Jag lyckades iaf ta körtkort för lite drygt ett år sedan så det finns hopp. Jag övningskörde mycket hemma med min sambo och tog många körlektioner, tog ett halvår, hade dock inga barn då, så jag hade lite mer tid att spendera på mig själv;)Jag tyckte också att 40 km var alldeles för fort i början, men det blir bättre, tillslut tycker man att 40 är jättelångsamt. Lycka till!

  2. Tack för peppet!! Jag drog på lite mer idag för att jag kände att jag vågade så sakta men säkert flyttas ribban varje gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *