Utflykt till vackra Mariefred.

Mariefred. Det är ett utflyktsmål som har legat på min lista länge men att ta sig dit har liksom inte blivit av. Förrän nu. Planen var först att vi skulle följa med Oscar&Janah till Julita gård men då det visade sig vara stängt så fick vi planera om. Det fick bli Mariefred. Vackra och ursöta Mariefred.

Vi började med att traska in på Gripsholms slott. Jag har svaga minnen av att jag var här med mina föräldrar som liten, jag tror till och med att vi tog en guidad tur, men idag gick vi inte in utan vi nöjde oss med att strosa runt på slottsområdet. Slottet ligger så otroligt vackert precis vid vattnet och man kan inte låta bli att slås av hur mäktigt det är när man går omkring, Det är ju så stort!

Maltes relation till Mariefred är att PAX-böckerna utspelas där så jag hade i förväg sålt in vår utflykt med denna koppling. Jag hade till och med hittat en promenadkarta på kommunens hemsida som lotsar en i PAX-brödernas fotspår. Vi följde den inte till punkt och pricka men många av sevärdheterna passerade vi ändå. T ex slottet (såklart), orangeriet ovan, kyrkan samt Mariefreds skola där ju de fiktiva bröderna går.

Malte tyckte att Mariefred påminde lite om Gränna och jag kan förstå vad han menar. De pastelliga fasaderna mot kullerstenarna och vattnet i kulisserna. Grönskan och de prunkande rabatterna. Det är så här Sverige är som vackrast.

Mariefred var en hit! Perfekt avstånd för en dagsutflykt. Vi hann med att promenera runt stan och ta en glass i hamncafét – och – det regnade inte. Tumme upp på vår åttonde bröllopsdag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *