Vägg uppe!

Det blev ingen tur ut till tomten igår. Som tur var hade J tagit med sig kameran ut så att jag fick se lite bilder av vad som hände.

En betongpump med en mycket längre arm som nådde ända in till plattan från gatan kom och fyllde äntligen plattan med betong! Roligt! Efter betongleveransen kom ännu en, den med själva stommen. Eftersom vi bygger ett lösvirkeshus så smälls inga färdiga väggsektioner upp utan huset byggs på plats, regel för regel. Hela vägen runt tomten fylldes med lastbilen och det fullpackade långa släpet. Det hade faktiskt varit coolt att se på riktigt!

Efter en förmiddag i byggvaruhus tog jag och mamma oss ut till tomten då det ändå var dags för Malte att sova. Det här är vad som mötte oss när vi kom till tomten idag!

Jag hade inte väntat mig att få se något förutom den enorma hög med virke som täcker marken, därför var det extra roligt att byggarna hade hunnit spika ihop och resa en av väggarna på undervåningen, den från köket/vardagsrummet ut till altanen mot hemmabiohuset.

Jag står i dörröppningen som ska stängas med ordentliga skjutdörrar i glas!

Dagens besök på tomten var med andra ord det roligaste hittills. Det är ju nu vi kommer att få se stora resultat på väldigt kort tid. När stommen är klar och alla gipsskivor och fönster osv är på plats så gissar jag att det kommer upplevas som att allt går mycket långsammare. När de sätter igång med finliret. Det som tar tid.

3 thoughts on “Vägg uppe!

  1. Hej!

    Wow vad allt ser härligt ut. Du skulle kunna göra succé på byggoforumet jag jobbar på tror jag. Det vore superkul om du skulle vilja skriva lite om ert byggande där. Jag kan erbjuda en liten morot.

    Hör av dig på mejl så berättar jag mer!

    Vänliga hälsningar
    Helgi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *