Valborgsfirande.

Det där med brasa på Valborg är ett koncept som våra barn inte riktigt känner till. De har aldrig varit på nåt sånt och Malte verkar inte lida av det för när jag frågade honom om han skulle vilja att vi åkte till Alby för att titta så ryckte han mest på axlarna. Det var visst inte så viktigt. Själv hade jag gärna besökt en Valborgsbrasa men vår närmaste ligger just nere i Alby och det blir ett för jobbigt projekt. Att ta bilen dit är för jobbigt då det inte finns tillräckligt med parkering, och att cykla dit går ju bra men det är värre att ta sig hem. Uppför, sent, kallt och jävligt. Och just att det är så himla sent är det som är avgörande för oss. Inte förrän halv nio på kvällen tänder de elden, alldeles för sent för våra barn tyvärr. Så vi firar hemma.

Kaj&Maria och Oscar&Janah kom förbi för lite grillning. Kyckling- och fläskspett, halloumi, tallatouri och lök i folie. Och en riktigt god pannacotta till efterrätt om jag får lov att säga det själv. Jag tycker alltid att det är så svårt med doseringen av gelatin, det blir ofta för mycket, men idag lyckades jag riktigt bra så för mitt eget minnes skull noterar jag här att till åtta små glas tog jag sex dl grädde, en burk hallonkesella och två gelatinblad. Och så lite lime för smak, toppat med jordgubbar, passionsfrukt och lite havreflarnssmul. Väldigt gott och perfekt att fira in våren med.

Och när jag ändå hade floristen Janah här så satte jag mina paradisträd i händerna på henne så fick hon rensa ur dem lite. Lite skällning fick jag för att blomstackarna inte hade någon jord i krukorna, men jag har lovat att jag ska fixa det imorgon. Jag har lovat. 

Apropå att få jord under fingernaglarna så stod jag ute och försökte gräva en rabatt runt poolaltanen idag. För en syrénhäck. Jag grävde i ungefär en timme men kom ingenstans i all lera och sten så till slut gav jag bara upp och ringde grannen som har en grävmaskin. Nu håller jag tummarna för att det här är ett jobb han kan göra för att gräva det här själva kommer sluka hela sommaren. Och min livsgnista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *