Valborgsfylla

Usch, nu kommer jag låta som en sån där sur och omodern tant, och det är jag ju inte utan en alldeles vanlig mystant, men jag kan inte låta bli.

Det är ju som bekant valborg idag, och mina pyttesmå elever ska ge sig ut i natten och supa skallen av sig. Det känns inte bra alls. Jag har uppmanat alla att ta det lugnt ikväll, att de ska ta hand om sig och vara försiktiga, men de bara skrattar mig rakt upp i ansiktet. Jag fattar inte ens hur deras föräldrar låter dem gå ut?! De är ju så små!

Ett par elever har tom frågat mig om jag ska kröka ikväll. Vad tror de egentligen? Jo, jag tänkte att den här bebisen skulle få sig en rejäl fylla redan nu för övningens skull. Några elever tyckte att jag var överdriven, några undrade om jag skulle låta mina barn gå ut och supa ner sig i framtiden. Nej, jag kommer låsa in dem, sa jag, jag kommer bli en sträng mamma. Det tyckte de bara var elakt. Och jag var bara tråkig när jag tyckte att deras mål för kvällen att bli satt i häktet, inte var en bra plan. Vi har verkligen helt olika referensramar, jag och mina elever.

One thought on “Valborgsfylla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *