Vällingfri natt

I veckan bestämde jag mig för att jag skulle försöka vänja av Malte med vällingen nattetid. Jag väntade mig skrikiga nätter så jag tänkte att jag skulle passa på när J var bortrest över helgen. Alltså nu.

Igår natt gick det väl så där. När han vaknade försökte jag buffa honom till sömns men när jag själv kände att lite sömn skulle sitta bra för min del gav jag upp och skakade ihop en flaska vid fyratiden.

Inatt ställde jag termosen och vällingflaskan bredvid sängen precis som vanligt. Vägrade han att somna om så skulle han väl få sin välling då. Bara jag själv fick sova! Halv tio somnade han i sin säng, halv tre kom han över till mig, halv sju vaknade han igen men buffades till sömns för att låta mig sova till halv åtta då vi gick upp. Ingen välling alls! Bra jobbat Malte!

Nu menar inte jag att det här betyder att det inte blir mer nattvälling, man att det är ett steg i rätt riktning. En natt kan bli en natt till nästa vecka som kan bli två nätter på rad osv. Nån gång tar det ju slut liksom, nu eller om ett halvår, vi får se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *