Vänlighet

Ibland händer det att okända människor gör något som förgyller ens dag. Imorse stressade jag, som varje vardagsmorgon, till tunnelbanan för att ta mig till jobbet. Jag drog mitt månadskort genom båda spärrarna men båda blinkade rött kryss så jag kunde inte komma igenom. Jaha, fel på spärrarna tänkte jag och gick fram till spärrvakten som satt i sitt lilla bås. Jag visade upp mitt kort och tänkte att han bara skulle släppa förbi mig. Nej men det där gick ut igår, sa han då. Jag hade såklart räknat fel på dagar, trodde att kortet skulle räcka tom lördag. Jag tar fram min mobil för att få en sms-biljett och frågar honom vilket nummer det är man ska skicka koden till. Ska du köpa ett nytt kort idag? frågar han då. Jo det ska jag, svarar jag, men sådana kan man väl inte köpa här va?

Då säger den vänliga mannen i det trista lilla spärrvaktsbåset att jag kan gå förbi gratis och så kan jag köpa ett kort när jag ska hem sen ikväll. Är inte det vänlighet så vet jag inte vad som är det. Vem är så vänlig klockan 06.55 en fredagmorgon? Jo, en spärrvakt i Hammarbyhöjden. Han gjorde min dag.

Det kan behövas idag då det är friluftsdag. Jag är placerad på långpromenad och det är ju trevligt, men inte just idag då det är mulet, grått och regnigt. Oh well.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *