Varda i Västerås

Vi är tillbaka från en skön och välbehövlig helg i Västerås! Vi började vår utflykt med att när vi väl var framme åka på bilsightseeing. J bodde i Västerås i fyra år då han pluggade på Mälardalens högskola och under den tiden hann han avverka fem olika boenden! Vi åkte runt och tittade på dem alla. Det var en liten småmärklig känsla att se att han faktiskt har haft ett liv före mig. Självklart helt innehållslöst men ändå!

Efter att vi checkat in på hotellet och lämnat ifrån oss lilla övernattningssväskan så tog vi oss ut på stan för att se oss omkring. Det var ju en riktigt söt liten stad, det enda jag inte förstod mig på var varför det fanns små gallerior i typ vartenda kvarter. Varför?

Middag åt vi på Varda, en restaurang centralt belägen, mitt i smeten. Om Västerås nu har någon smet. Vi började med en mojito. Något för sur och utan krossad is, men det fick gå. Jag beställde in en fräsch risotto med kronärtskocka, primörer och salsa verde. Den var god men lite för salt, något jag efter att jag redan hade beställt såg på Foursquare att någon före varnade för! Gillar Foursquare!

20110821-063730.jpg20110821-063741.jpg

J beställde, precis som vanligt, grillad oxfilé medium rare och precis som vanligt blev han missnöjd. Köttet var grillat alldeles för länge. Jag vet inte hur många köttbitar han har skickat tillbaka genom åren men jag kan inte låta bli att tycka att han borde inse att rare vore ett mycket bättre alternativ för honom eftersom kockarna envisas med att steka för länge. Är det för rått går det alltid att steka lite till, är det för tillagat går det tyvärr inte att göra något åt. Och det är mig det går ut över när kocken schabblar! 🙂

Nu är vi hemma, laddade med lite ny energi! Fler hotellnätter åt folket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *