Vardag och värdering

Ja, det finns inte mycket att blogga om när man jobbar hela dagen, åker hem och äter middag och städar, sen parkerar sig framför TV:n för att sedan ge upp och gå och lägga sig. Men så ser ju mina dagar ut typ. Svenne Banan. Och jag klagar inte, det är bara så det ser ut vissa dagar, speciellt i veckorna.

Igår städade vi huset en sväng bara för att vi idag skulle ha besök av två mäklare. När man bygger hus har man inte ett vanligt bolån på banken utan något som kallas för byggkreditiv. Det är ett typ av lån där man lånar lite pengar i taget, i takt med att fakturorna från bl a snickarna rullar in. Därför vill man att bygget ska gå så fort som möjligt, för så länge man har ett byggkreditiv så har man också höga räntor att betala. När huset sen är färdigt gör man en värdering åt banken för att kunna avsluta byggkreditivet och göra om allt till ett vanligt bolån med drägliga räntor.

Där står vi idag. Mäklarna kom för att göra en värdering av huset. Lite pirrigt givetvis men också spännande. Jag går så klart inte in på några belopp här på bloggen men vi fick en sjukt mycket högre värdering än vad vi ens hade hoppats på, så vi blev helnöjda! Kanske kan det bli en trädgård till slut i alla fall! 🙂

J och Kaj jobbade hårt ute på tomten i helgen och tömde den på allt skräp som låg överallt. Nu är det helt tomt och med snötäcket över så ser det till och med fint ut!


Det kanske inte ser så fantastiskt ut i era ögon men i våra är det här en dröm! 🙂 

Ett svar på ”Vardag och värdering

  1. Åh vad kul att ni fick en bra värdering! Jag har alltid undrat hur det funkar med lägenhetsförsäljning o nybygge i kombination. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *