Jag kan inte låta bli att dela med mig av receptet på den här äppelkakan, för jag lovar er att jag aldrig har ätit en godare. Jag fick receptet av min kompis Katta och ända sedan J fick smaka den första gången så har han tjatat om att vi ska göra den igen. Och vi gör den ganska ofta faktiskt, sjukt god! Det är liksom inte en vanlig sockerkaka utan den är lite knäckigare, lite seg och kolaaktig. Testa!
2 ägg
4 dl socker (mycket, jag vet…)
4 dl mjöl
1,5 dl smält smör
2 tsk bakpulver
2-3 äpplen
socker och kanel
Skär frukten i klyftor och sockra och kanela. Vispa ägg och socker pösigt, ha sen i mjöl, smör och bakpulver. Häll ner i en bröad form, tryck i äppelbitarna och grädda i 175 grader i typ 50 minuter.
Hej !
tänkte låna ditt recept på äppelkakan ser god ut.
Ska man inte ha vaniljsås till?
Amensjälvklart!
Hej!
har nu testat äppelkakan den var god.
Vad kul att du tyckte om den! Här är den verkligen en favorit.