VårRundan med Friskis Tyresö.

20140506-204552.jpg

Det här med att jogga, det är verkligen hatkärlek inblandat där. Medan jag springer är det inte kul alls men sådär en halvtimme efteråt planerar jag redan mitt nästa pass. Märkligt det där.

Idag var det dags för mig och Anna att springa VårRundan, en fem kilometer lång runda som utgår från Friskis här i Tyresö och som är en av de tolv träningsformer som är del av Utmaningen 2014. Jag var inte sådär jätteinspirerad innan men jag kunde inte låta bli att känna mig taggad när vi alla samlades vid startlinjen. Vi hade alla samma väg att vandra/springa :).

Anna, som är den ”rutinerade” av oss två, fick uppgiften att hålla takten och såg till att vi sprang lite saktare när jag klagade för mycket. Det är verkligen något jag behöver lära mig, att hålla tillbaka i takt så att jag orkar längre. Det och att fortsätta och hålla ut när det börja ta emot, det behöver jag jobba på. Vi höll ett sånt tempo att vi kunde prata nästan hela tiden och oj vad mycket trevligare det är att jogga sig igenom skogen då! När vi kom i mål kände jag mig seg men i ärlighetens namn hade jag kunnat fortsätta en bit till. Det hade jag inte trott!

Nu är det sex träningsformer kvar, sen är jag klar. Cirkelfys, Indoor walking, Flex, Spinn Intervall, Box och Core. Jag har testat allt tidigare utom Flex. Box och Core körde jag för flera år sedan så det är säkert mycket som hänt i innehåll sedan dess.

20140506-212259.jpg
Stretch efteråt. Duktigt! Själv stod jag och pustade och tittade på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *