Varsågod att slå mig, jag ska tydligen tåla det

Tingsrätten i Gällivare har slagit fast att en lärare som blivit misshandlad av en elev inte får något skadestånd för det. Det skriver DN idag.

I domen står bland annat att:

Tillsynspliktig lärare måste ha beredskap för att visst hot och våld kan förekomma vid ett ingripande mot en elev, på samma sätt som exempelvis en ordningsvakt eller polis. Därför ska ersättning för kränkning inte utgå i detta fall.

Är inte det det märkligaste ni har hört på länge? Det är det för mig iaf. Under inte en enda av mina tio terminer på lärarutbildningen har jag stött på den informationen. Jag känner mig lurad.

Skämt åsido så gör detta mig oerhört förbannad. Återigen visar myndigheter att man inte har någon som helst aning om vad som händer i skolan. Vad elever och lärare gör där. Vad läraruppdraget är. Ordet kränkning används ofta lättvindigt, men att rättsväsendet anser att en lärare bör tåla lite stryk är ingenting annat än det. En kränkning.

One thought on “Varsågod att slå mig, jag ska tydligen tåla det

  1. Helt sjukt, ju! Vad är lärarnas uppgift? Att agera slagpåsar åt våra barn eller att lära ut. Sänder mycket märkliga signaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *