Vattenflasksmetoden

Ida vill att jag ska förklara hur det här vattenflaskandet egentligen går till så här kommer en redogörelse. Ni som inte har en bebis som sover dåligt hemma kan sluta läsa ungefär här.

Klockan nio på kvällen går jag och lägger mig med Malte. Jag lägger mig i min säng och han sitter i spjälsängen som står precis bredvid mig. Jag vet att han kan somna själv där men för att undvika gråt och skrik så ligger jag bredvid och läser bloggar tills han har somnat. Det brukar ta ungefär en halvtimme då han måste gå ett antal varv runt i sängen först, sen ska täcket dras omkring osv.

Efter att han har somnat går jag ibland upp men oftast ligger jag kvar tills jag själv somnar. Någon timme senare kommer J och lägger sig och då har han också med sig vattenflaskan. Vi har sjukt varmt vatten i kranen, så varmt att man bränner sig. Vi värmer alltså inte upp vatten utan tar det absolut varmaste från kranen.

Flaskan lägger han intill Malte fast mot spjälorna på sängen eftersom vattnet är hett. Skulle han rulla mot den skulle han självklart inte bränna sig utan skulle förmodligen bara rulla åt andra hållet. Jag vet inte riktigt hur länge vattnet håller sig varmt, i ett par tre timmar kanske, kanske längre. Hittills har han ju sovit i ca 6 timmar bredvid flaskan och det kan bero på att den är varm men det kan ju också bero på att han helt enkelt är trött. Hur det än är så vågar vi inte sluta med flaskan riktigt ännu då det är för tidigt att utvärdera.

Testa Ida, det kanske funkar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *