Veckans första hemmadag

Vi har varit ute och flängt varje dag den här veckan så när fredagen till slut kom så gjorde det mig ingenting att vi inte hade några planer. Jag hade tänkt gå ner till Sickla en sväng men när det såg ut som att regnet hängde i luften bestämde jag mig för att det fick bli en hemmadag för oss idag. Såna är bra att ha just på en fredag för då kan jag förbereda och fixa med saker som man inte vill syssla med på helgen. Till exempel att tvätta och städa.

Förutom att fixa och dona så har vi suttit en hel del på golvet och lekt och sjungit. Att bli jagad i lägenheten är nog det absolut roligaste Malte vet men jag försöker att ta det lite lugnt och fint för han blir så exalterad att han lätt tappar balansen när han försöker springa ifrån mig. Jag försöker få ner honom på golvet och få honom att krypa istället men det tycker han inte är lika roligt.

Till middag idag blev det hemmagjord pizza. Det är så himla mycket godare med hemmagjord än med köpepizza. Jag brukar dessutom passa på att ha på så mycket champinjoner som det bara går på min halva då jag vanligtvis aldrig använder champinjoner i matlagningen eftersom J inte gillar svamp. Jag skulle gärna lägga dem på råa, men eftersom de släpper så mycket vätska så kvartar jag dem istället och steker dem i smör och salt och peppar. Sååå gott!!

Malte har redan somnat så nu är det soffläge som gäller. England-Argeriet. Jag kommer gå och lägga mig tidigt ikväll.

Malte är för övrigt en fena på att busa. Medan jag satt nedsjunken i soffan och tittade på The Real Housewives of New Jersey (I love) så hörde jag hur Malte lekte i köket. Jag trodde att han rotade i matlådelådan som vanligt så jag brydde mig inte så mycket. När jag tittade upp såg jag att jag nog har mindre koll på honom än vad jag har trott. Han hade lyckats dra loss bänksockeln från skåpen och sen dragit ut den halvt ut i vardagsrummet! Way to go Malte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *